Jičín vyhrál i druhý zápas extraligy

Jičín - Házenkáři Jičína se radují z pokračování úspěšného vstupu do obnovené extraligy, nejvyšší domácí soutěže. Po vítězství v Plzni vyhráli také druhý zápas, tentokrát své fanoušky potěšili ve vlastní hale. Ale dramatický průběh utkání s Lovosicemi potvrdil, že získávat extraligové body nebude vůbec jednoduché.

„Liga se bude vyrovnávat, budeme se obávat o výsledek s každým soupeřem,“ potvrdil trenér Jičína Petr Babák.

Výhra nad loni prvoligovým rivalem to potvrdila. Jičín sice v celém průběhu utkání vedl, ale několikrát se zdálo, že houževnatý soupeř, v jehož středu nastoupilo několik hráčů se zkušenostmi z již zrušené československé interligy, vyrovná a vykročí za vítězstvím.

V 1. poločase hosté dvakrát téměř vyrovnali pětibrankový náskok domácích, ve druhém ze stavu 22:18 snížili na 22:20 a byli nahoře. „To jsme neměli dopustit, místo toho jsme měli soupeři odskočit,“ domnívá se Babák.

Jičínu se to vždy krátce po kritických chvílích podařilo, za stavu 22:20 pak s přispěním hrubé chyby hostujícího družstva. Na hřiště totiž vběhl lovosický Kratochvíl přesto, že na svém kontě měl tři vyloučení a hrát už nemohl.

Následnou přesilovku Jičín využil k získání rozhodujícího náskoku. „Byl to klíčový okamžik zápasu, ve kterém se domácí o vítězství více rvali, a prokázali větší vůli po něm,“ poznamenal trenér Lovosic Rudolf Havlík.

Dramatický zápas, ve kterém vedle střelců vynikli brankáři Barák Nedvěd, byl poznamenán řadou vyloučení.

S přesilovkami se lépe vypořádal Jičín. „V Lovosicích se už dlouho hraje jedna varianta přesilovky a ta nám dnes nevycházela,“ posteskl si trenér Havlík.

V dalším kole extraligy se Jičín představí na hřišti Třeboně, která ve dvou úvodních kolech také maximálně bodovala.