Filip Jícha při střelbě - ilustrační snímek

Filip Jícha při střelbě - ilustrační snímek | foto: AP

Jícha prohrál boj o německý Superpohár, zvítězili házenkáři Flensburgu

  • 2
Nejlepší český házenkář Filip Jícha novou sezonu ziskem trofeje nezahájí. Jeho Kiel v úterý v Brémách podlehl v boji o německý Superpohár rivalovi z Flensburgu 26:29.

Úvodní ostrý duel ročníku 2013/14 v Německu, házenkářsky nejsledovanější zemi světa, potvrdil Jíchova předzápasová slova: "Máme před sebou velké množství práce, která bude trvat dlouho."

Suverén posledních let totiž prošel razantní přestavbou a mladí talentovaní hráči, kteří v létě nahradili světové hvězdy, se zatím teprve začleňují do systému mužstva. V boji o Superpohár to bylo znát.

Jícha byl poprvé v roli nového kapitána mužstva, střelecky se mu však nevedlo podle představ. Mnohokrát sice připravil gólové šance spoluhráčům, trefil se však pouze jednou, když v 24. minutě srovnával na 11:11. Pak si ale soupeř vypracoval tří až čtyřbrankový náskok.

Nejkurióznější chvíle duelu nastala ve druhé půli, kdy byli na palubovce po čtyřech rychlých vyloučeních za sebou jen dva hráči Kielu! Také díky tomu si Flensburg, možná největší favorit nového ročníku bundesligy, cestu za Superpohárem pohlídal.