Český házenkář Filip Jícha ve službách německého Kielu střílí přes hráče

Český házenkář Filip Jícha ve službách německého Kielu střílí přes hráče Atletika Madrid ve finále Ligy mistrů. | foto: Reuters

Jícha byl vyhlášen nejlepší levou spojkou v historii Ligy mistrů

  • 8
Dalšího cenného vyznamenání se dočkal Filip Jícha. Český házenkář byl vyhlášen nejlepší levou spojkou v historii Ligy mistrů, kterou s Kielem v letech 2010 a 2012 vyhrál a teď může triumf s německým velkoklubem obhájit.

V semifinále 1. června se jeho tým utká s Hamburkem, vítěz narazí ve finále o den později na lepšího z duelu Kielce - Barcelona.

Ještě předtím však Jícha získal další individuální cenu. Evropská házenkářská federace vyhlásila nejlepší hráče na jednotlivých postech k 20. výročí přerodu Poháru mistrů evropských zemí v Ligu mistrů.

Jedenatřicetiletý bombarďák ze Starého Plzence se ocitl ve vybrané společnosti s hvězdami typu Němce Stefana Kretzschmara, Francouzů Jacksona Richardsona a Didiera Dinarta, Chorvata Mirzy Džomby, Islanďana Ólafura Stefánssona, Švéda Tomase Svenssona a Španěla Andreie Xepkina.

Pro kapitána české reprezentace je to další významné ocenění, mezi které patří například titul nejlepšího házenkáře světa za rok 2010.

,