Olomoucká Romana Tomečková (vpředu) válcuje zlínskou hráčku Lenku Hradilovou.

Olomoucká Romana Tomečková (vpředu) válcuje zlínskou hráčku Lenku Hradilovou. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Je tu semifinále. Olomoucké házenkářky chtějí aspoň jednu výhru z Veselí

  • 0
Alespoň jedno vítězství se pokusí získat házenkářky Olomouce na půdě Veselí nad Moravou, které o víkendu hostí úvodní dva zápasy české semifinálové série. "Mám plán. Tím je jedno vítězství. A pak mám také sen, který se splní, když se nám podaří vyhrát oba zápasy," říká olomoucký trenér Libor Malínek.

Cesta za jakýmkoli úspěchem ale bude pro celek Zory posetá trnovými keři. Veselímá ve svém kádru řadu zkušených házenkářek, navíc na domácí straně bude tradiční nejbouřlivější prostředí v soutěži.

"Čeká nás peklo," souhlasí Malínek. "Ve Veselí je parádní kotel, který umí atmosféru pořádně rozbouřit." Na straně domácího výběru bude také psychická výhoda v podobě výsledků posledních vzájemných zápasů. V interlize se letos z vítězství radovaly výhradně Veselanky.

"To určitě může být naše výhoda. Pokud jsme v kompletním složení, dokážeme hrát velmi dobře.
Na Olomouc si věříme," prohlásil trenér slováckého týmu Peter Sabadka, který připustil, že jeho výběr bude favoritem série. "Nikdo nám nechybí a za tohoto stavu bychom měli uspět."

Soupeř Olomouce se opírá o výkony ostřílených házenkářek. Persónou v brance je Lenka Černá, v poli zase tvrdí muziku Lenka Fleková nebo Helena Šterbová. Žolíkem bude v životní formě hrající Tereza Chmelařová.
"To je síla," uznává Malínek. "Veselí se umí na play-off nachystat. Ve vyřazovací části pravidelně hraje ne na sto, ale na sto padesát procent," říká hanácký kouč.

Zbraní jeho týmu by mohla být reprezentační brankářka Barbora Raníková, která je po zdravotních problémech připravená nastoupit. "Bára už trénuje na sto procent. Bude chytat," potvrdil olomoucký kouč Libor Malínek.

Rozhodovat může také šíře kádru, kde má olomoucká Zora výhodu. Na střídačce má Malínek hned několik hráček, které mohou naskočit do zápasu, aniž by výkon týmu utrpěl. V dresu Veselí naopak utkání odtáhne maximálně osm házenkářek. "Oproti našemu týmu má soupeř prakticky všechny posty zdvojené," uvědomuje si vlastní drobnou nevýhodu veselský kouč Sabadka.