Radost házenkářů Hranic - ilustrační foto

Radost házenkářů Hranic - ilustrační foto | foto: Miloslav Jančík, MF DNES

Hranice bez opor vyřadily v poháru Brno. Kluci se semkli, těšilo kouče

  • 0
Házenkáři Hranic zůstávají ve hře o Český pohár. Ve čtvrtfinále doma porazili Brno 33:26 a postoupili mezi nejlepší čtyři. „Jsme v semifinále poháru a to nás ohromně těší. Kluci zaslouží poděkování a klobouk dolů za to, jakou předvedli bojovnost,“ vysekl poklonu trenér Cementu Libor Hrabal.

V extralize je Brno o tři příčky výš, navíc domácím chyběly tři opory - Stržínek, Kučerka a Hastík. I bez nich ale dokázali uspět. „Kluci se hodně semkli a bojovali jako jeden tým. I když nám nevyšel začátek a nedali jsme nějaké sedmičky a šance, dokázali jsme dobrou obranou a chytrou rozehrávkou ještě do poločasu výsledek otočit,“ cenil si kouč.

Místo Hastíka řídil hru ze střední spojky Jakub Kobliha a zejména Zdeněk Čadra. „Jakub byl trochu nervózní, ještě nemá odehráno, kolik by potřeboval. V týdnu jsme zkoušeli seběhy pivotů od Jardy Zemánka, na středu jsme měli i Radima Brože a hrou přes dva pivoty jsme byli úspěšní. Také se nám rozstřílel Rachač, takže naše hra byla variabilní,“ pochvaloval si Hrabal.

Po přestávce Cement kráčel bez potíží za postupem a v průběhu vedl až o osm branek. Po jasné výhře se může těšit na semifinále. „Zatím neznáme los, jen zbylé tři postupující. Plzeň a Zubří jsou teď velmi silní, jako nejlepší soupeř tak vychází zřejmě Lovosice,“ přemítá kouč.

Teď už ho však zaměstnává zase extraliga, která o víkendu ukončí svůj zimní spánek. Do haly Cementu zamíří Litovel a domácí budou chtít ukázat, že to s účastí v play-off myslí vážně. Momentálně jsou sedmí, ovšem devátý Jičín je jen o bod zpět.

„Čeká nás hodně těžká soutěž. Základ budou domácí zápasy, ve kterých musíme být stoprocentní, a pokud se nám podaří přivézt něco z venku, bude to dobré,“ uzavřel Hrabal.