Hegar povede házenkářky Zlína

Hranice - Po roční pauze povede házenkářský trenér Jan Hegar tým v nejvyšší soutěži. Stal se hlavním koučem házenkářek Zlína. „Asi před dvěma týdny mě oslovil prezident klubu Habrovanský mě přesvědčila jeho filozofie – cíleně pracovat s mladým kádrem horizontu dvou až tří let,“ říká 36letý Hegar.

„Mám z toho podobné pocity jako loni, kdy jsem měl trénovat muže Brna. Vedení mělo stejnou politiku. Tenkrát z toho ale nakonec sešlo,“ uvedl Hegar.

Z práce v ženském kolektivu však nemá obavy. Od loňska totiž vede reprezentační béčko žen. „Právě z této funkce jsem často sledoval ženské ligové zápasy, především v Olomouci a ve Zlíně, odkud jsem měl ve výběru čtyři hráčky. Takže úplně do neznáma nejdu.“

Ze Zlína pak zná ještě svého předchůdce Milana Budaye, se kterým studoval trenéřinu. V úterý se dohodl na podmínkách smlouvy a poprvé jej představili týmu, přípravu zahájí Zlíňanky 17. července.

„Nejprve se musím se všemi hráčkami seznámit, poznat, co tradičně začneme fyzickou a pak se budeme věnovat části. Mezi  hráčkami je rozptyl zhruba sedm let a mojí snahou se výkonnostně srovnaly,“ Hegar.

Sám hrával na střední a jeho trenérské jméno je především s týmem Kostelce. vedl v nejvyšší soutěži dva loni se Hanáci kvůli problémům s penězi do extraligy nepřihlásili. Proto u týmu neobnovil Krátce nato se stal trenérem reprezentačního týmu žen.