Házenkářům Dukly se bez opor nedaří

  • 2
Praha - Co se děje s házenkářským týmem Dukly? Před sezonou vyhlásil útok na titul, ale po sedmnáctém kole interligy klesl až na šesté místo. "Hráči nepředvádí to, co se od nich očekává. Po odchodu klíčových opor hrají bez nasazení. Brankáři už třetí zápas propadli," komentuje situaci manažer klubu Ladislav Beneš.

Tým začal interligu v plné síle. S kanonýry Jíchou, Nocarem a Zemánkem byl neporazitelný. Poprvé prohrál s Karvinou v 10. kole. To už pražské řady opustil střelec Filip Jícha. Jedenadvacetiletý reprezentant uzavřel smlouvu se švýcarským St. Gallenem do konce roku 2007.

Vzápětí se Dukla rozloučila i se spojkou Karlem Nocarem, který do konce sezony hostuje ve francouzském Chambery. O přestupu do italské ligy jednal i Jaroslav Zemánek. "Nabídku jsme zvažovali, nakonec i po finanční stránce by pravděpodobně smlouva dopadla. Nemohli jsme si však dovolit dále oslabovat tým," říká ředitel klubu Vladimír Orság.

Proč tedy v nejlepším rozjezdu propustilo vedení klubu dvě největší opory? "Nechtěli jsme je pustit, ale na lukrativní nabídky z prestižních klubů jsme museli reagovat. Jícha o odchodu uvažoval už před sezonou. Dali jsme jim příležitost zahrát si v elitních evropských klubech," říká Beneš.

"Na konci sezony by stejně tým opustili. Takhle to bylo za výhodné peníze," vysvětluje trenér Vladimír Haber. "Nepočítal jsem ovšem s tím, že klub opustí uprostřed soutěže. Bez nich už nedám dohromady tak silnou střeleckou sestavu. Byly to pilíře Dukly." Východiskem z krize je nákup posil. "Jednáme o tom. Jasno bude v lednu," tvrdí Beneš.

V jednání je příchod reprezentanta Františka Holšana, který momentálně působí v Německu.