Kateřina Růžičková z Olomouce střílí na branku Jindřichova Hradce.

Kateřina Růžičková z Olomouce střílí na branku Jindřichova Hradce. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Prohry zatím nebolí, házenkářky Olomouce plní stanovené cíle

  • 0
Dva víkendy po sobě pobývají na Slovensku olomoucké házenkářky. Minulý týden hrály na turnaji v Partizánské, dnes se představí na další kvalitně obsazené akci v Michalovcích. "Chceme se zaměřit na postupný útok a pilování obrany," prozradil před odjezdem trenér Jan Bělka.

Na turnaji v Partizánské se Zoře vydařily úvodní dva duely se Šalou, porážka 24:28 a remíza 26:26 byla pro mladé olomoucké družstvo úspěchem. Proti Partizánské už mu ale došly síly a prohrály 21:35 a 22:32.

"Se zápasy proti Šale jsem byl spokojený, bezvadně jsme zvládli přechod do rychlého útoku. Obrana taky docela fungovala, už se blížíme k tomu co nacvičujeme, ale pořád tam jsou ještě nějaké problémy," uvědomuje si trenér Bělka.

Jeho tým odehrál v přípravě už sedm zápasů a zatím čeká na výhru. "Spíše než výsledky řešíme jednotlivé cíle naší přípravy. S rychlým útokem můžeme být spokojení, problémy nám dělá ten postupný, na který se teď zaměříme i na turnaji v Michalovcích," podotkl kouč.

I proto nelze očekávat výsledkové vzkříšení, navíc 19. ročník Memoriálu Tomáša Jakubču přivede do Michalovců vynikající týmy. Kromě domácího mistra se představí rumunský Jolidon Kluž, který letos startuje v předkole Ligy mistryň. Čtvrtým do party je KC Barabas Veszprem, šestý celek maďarské ligy. "Kromě postupného útoku budeme pilovat obranu, hlavně základní systémy 0-6 a 1-5," vysvětlil trenér Zory.

S týmem pojede už i nejlepší střelkyně Kateřina Růžičková, která se léčila antibiotiky, Dámy ale naopak přišly o Barboru Paškovou, která byla jednou z variant na pozici střední spojky. "S Partizánským si v první minutě zlomila nadočnicový oblouk a nebude minimálně tři měsíce hrát. Je to pro nás velká ztráta," lituje Jan Bělka.

Za týden se jeho tým představí na domácím Poháru míru.