BRANKA V OHROŽENÍ. Karin Schererová z Mostu (v černém) pálí na píseckou svatyni.

BRANKA V OHROŽENÍ. Karin Schererová z Mostu (v černém) pálí na píseckou svatyni. | foto: Karel Pešek, MF DNES

Házenkářky Mostu ztratily kapitánku. A chybí i škole

  • 0
Minulou středu v zápase s Pískem přišly mostecké interligové házenkářky o svou kapitánku. Černým Andělům se zranila zkušená Karin Schererová. Poplach v tu chvíli ale nevyhlásil jen trenér Tomáš Kuťka, který ztratil hecířku a tvrdou bojovnici do bitev o play-off i Vyzývacího poháru.

Řešit zapeklitou situaci začali v tu chvíli i na mostecké 15. základní škole. Schererová je totiž zdejší učitelka tělocviku a angličtiny.

"Karin má ve škole velký fanclub. Hodně žáků i učitelů na zápasy chodí a esemesky o zranění začaly pípat už během utkání," líčí Jaroslav Hasil, zástupce ředitelky 15. ZŠ v Mostě. "Jelikož je velmi zodpovědná a vše dělá na sto procent, tak přes ten opravdu velmi bolestivý a závažný úraz hned druhý den začala spolu s námi hledat, jak vyřešit situaci, kdy delší dobu nebude moci učit."

Schererová má standardní úvazek 22 hodin, k tomu pracuje v projektu na podporu sportu malých školáků – trénuje s dívkami prvních, druhých a třetích tříd , aby se případně mohly věnovat dál házené či jiným sportům. A také připravovala lyžařský výcvik v Háji pod Klínovcem, začínající příští týden.

"Domluvili jsme se s naší učitelkou, která je na mateřské, aby vzala angličtinu. S tělocvikem a dalšími aktivitami pomůže náš školní klub. Jeho vedoucí je cvičitelka aerobiku, to má k tělocviku blízko. Lyžák museli převzít kolegové," řekl k situaci Hasil.

"Karin jede na plný plyn. Je to k nevíře, ale zpočátku jsme ani nevěděli, že hraje a podává takové výkony. Nechce žádné úlevy. Snad jen když v týdnu hrají na Slovensku, tak požádala, jestli může přijít později do školy. Po takovém člověku, i když tým šlape a jeho práci dostanou na čas jiní, je zkrátka díra. Přejeme jí tu všichni brzké uzdravení, žáci už se na ní těší," dodal.

Ale hned tak to nebude. Schererová pro klubový web uvedla, že má přetržený postranní a přední zkřížený kolenní vaz a pravděpodobně ji v květnu čeká operace.

"Přiznávám, že je to ubíjející. Noha mne pořád hodně bolí, nemohu se pohybovat, tak jak bych si přála, a to je pro sportovce pomalá smrt. Už se těším, až se budu moci podívat do haly a sledovat šňůru vítězství holek alespoň z hlediště. Tu šňůru, která začala v Nitře, a věřím, že bude pokračovat přes Bělorusky dále interligou," svěřila se klubovému webu.