Házenkářky čeká dlouhá přestávka

Cheb - Téměř tříměsíční soutěžní pauzu před sebou mají házenkářky interligové Lokomotivy Cheb. Důvodem je mistrovství světa v házené a s ním související reprezentační přestávka, Interliga se znovu rozběhne až ve druhém lednovém týdnu. "První týden budou mít hráčky volnější, hned poté už budeme trénovat naplno," uvedl kouč Josef Heřmánek.

"Budeme se připravovat v Chebu, ale pokud budou peníze, rádi bychom vyrazili na zimní soustředění do Klatov, kde už jsme byli v létě. V každém případě chceme odehrát několik přípravných duelů v Německu," doplnil Heřmánek své představy.

Poslední zápas před dlouhou přestávkou odehrál Cheb v Banské Bystrici, ale podle Heřmánka to s házenou moc společného nemělo. "Rozhodčí zápas nezvládli a plná hala se nestačila divit. Po změně stran to bylo oboustranně velmi tvrdé, prostě řežba. Několikrát se hrálo tři na tři, domácí trenér dostal červenou kartu, já žlutou, Klára Nožičková červenou. Zranění si odnesly Martina Frouzová s Adélou Pilmajerovou. Některé výroky rozhodčích byly nepochopitelné a dokonce domácí tým je hodlá vetovat," poznamenal Heřmánek.

Po osmi odehraných kolech je Cheb v tabulce předposlední se dvěma body, o které má ale přijít kvůli disciplinárnímu trestu. Oddíl proti němu chystá odvolání.