Karviná - Zubří: Randýsek a Zdráhala

Karviná - Zubří: Randýsek a Zdráhala - Karvinský Zdráhala uniká Randýskovi ze Zubří. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Házenkáři Zubří přišli o vítěznou sérii, ligovou pauzu stráví na třetím místě

Dvouměsíční extraligovou pauzu mohli házenkáři Zubří prožít na vedoucí příčce. Stačilo natáhnout báječnou sérii deseti výher v řadě o další zápas.

Na palubovce pražské Dukly však úřadující čeští vicemistři prohráli 20:22 a klesli na třetí příčku. Na druhou Plzeň ztrácí Gumárny dva body, Dukla má na čele k dobru další bod.

"Kluci podali dobrý výkon, všichni nechali na hřišti všechno, co měli. Myslím, že jsme ostudu neudělali," uvedl pro klubové stránky asistent trenéra Jiří Mika.

Ve šlágru 15. kola přitom měli házenkáři z Valašska dlouho mírně navrch. V závěru prvního poločasu vedli 9:6 a těsný náskok si vypracovali ještě po přestávce.

"Jenže už v první půli, stejně jako potom i v dalším průběhu zápasu, jsme doplatili na častá vyloučení a v oslabení jsme dostávali zbytečně moc branek," upozornil Mika.

Z hostujících hráčů dokonce utkání nedohráli Říha vinou tří vyloučení a Třeštík po přímé červené kartě.
A domácí Dukla i díky početním výhodám otočila skóre sérií čtyř branek na 16:13.

"Začátek druhé půle nám kromě prvních dvou branek vůbec nevyšel. Stáhli jsme pak ještě následné vedení Dukly 19:15 až na jednu branku. V posledních dvou minutách jsme se taky ještě dostali dvakrát na dostřel jednoho gólu, ale na vyrovnání už to nevyšlo," povzdechl si Mika. "Naopak v závěrečných desítkách sekund přišlo další naše vyloučení a domácí odskočili na dvě branky."

Jak si v dramatickém utkání vedli jednotlivci? Formu ukázal brankář Malina a v ofenzivě se dařilo především křídlům, Jakub Hrstka s devíti góly dokonce zastínil i všechny domácí střelce. Zuberský asistent Mika byl však nespokojený s výkonem spojek, kde naopak Dukla vynikala.

"My jsme tam byli málo nebezpeční. Na křídlech to sice především Kubovi Hrstkovi a Čípovi šlo, ale na spojce jsme zaostávali," přiznal Mika.

Kalendářní rok zakončí jeho tým příští víkend finálovým turnajem Českého poháru v Praze, kde bude Zubří obhajovat loňské zlato.