Házenkáři Zubří zdraví diváky.

Házenkáři Zubří zdraví diváky. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Formu házenkářů Zubří prověří domácí turnaj

  • 0
Dva týdny před startem extraligy to ještě není generálka. Domácí víkendový mezinárodní turnaj o Valašský pohár však novému kouči extraligových házenkářů Gumáren Zubří Andreji Titkovi hodně napoví.

„Konfrontace s těžkými soupeři bude ukázkou naši objektivní formy,“ pravil Titkov.

Jeho výběr zatím odehrál v přípravě čtyři utkání. S rakouským Lincem a Kremží prohrál, extraligové rivaly Frýdek-Místek a Zlín porazil.

V domácí hale však čekají Zubří kvalitnější oponenti. Dnes se střetnou se slovenským vicemistrem Hlohovcem (17 hodin), zítra s třetím týmem české extraligy Brnem (12), odkud Titkov přišel, turnaj pak zakončí duelem s pátým celkem srbské ligy Kragujevacem (16).

„Jsem rád, že narazíme na různé styly. Můžeme si vyzkoušet varianty hry,“ pochvaluje si Titkov.

Tomáš Řezníček ze Zubří během utkání se Zlínem.
Zlínský házenkář Robert Plšek (ve žlutém) se probíjí k brance Zubří.
Zlínský házenkář Michal Indrák (ve žlutém)střílí na branku Zubří.

Mezinárodní účast mohla být ještě pestřejší. Organizátoři původně počítali s Resitou, jenže v Rumunsku startuje o víkendu liga. Zubří se přihlásil také nizozemský šampion Limburg Lions. Na pět účastníků však pořadatelé turnaj nechtěli z finančních důvodů rozšířit.

Předešlé duely přichystaly zuberskému kouči dvě překvapení – jedno nemilé a druhé příjemné.

„Máme obrovský problém v obranné činnosti, která Zubří vždycky zdobila. Pasivní zatažená obrana nula šest nám selhává. Současné požadavky jsou přísnější,“ podotkl Titkov. Naopak se zamlouvá útočná fáze. „Je vidět, že někteří hráči patřívali k evropské špičce.“

Celý podzim však bude postrádat Lukáše Václava, který podstoupí operaci kolene. Po odchodech Kašpárka, Dědka a Horuta tak přišel o čtyři spojky. „Pořád je ale máme v extralize nadstandardní,“ dodal Titkov.