Házenkáři zahájí přípravu na šampionát

Praha - Poprvé od červnové úspěšné kvalifikace se Srbskem a Černou Horou se sejdou čeští házenkářští reprezentanti a zahájí přípravu a mistrovství světa. Její první částí bude mezinárodní turnaj O pohár České televize v Hodoníně, kde narazí na týmy z Belgie, Finska a Egypta.

Pro svěřence trenéra Pavla Pauzy bude důležitý především poslední zápas turnaje s Egyptem. Africký tým bude druhým soupeřem českých házenkářů v základní skupině světového šampionátu v Brémách.

Pauza řekl, že se tým sejde v nejsilnější sestavě. "Od společného týdne si slibuji především oživení atmosféry v týmu," uvedl.

"Důraz budeme pochopitelně klást na zápas s Egyptem. Před rokem jsme stejného soupeře zdolali na turnaji v Nizozemsku o tři branky a doufám, že před světovým šampionátem uspějeme i podruhé. Na mistrovství se s psychickou výhodou půjde do zápasu určitě v lepší pohodě," dodal Pauza.

Z kádru, z něhož bude vybírat sestavu pro mistrovství světa, kouči chybí prakticky jen Michal Brůna z druholigového německého Stralsungenu, protože klub hraje mistrovské utkání.

Program:
Pátek 27. října:
17.45 ČR - Finsko,
20.00 Belgie - Egypt.
Sobota 28. října:
15.00 Egypt - ČR,   
17.30 Belgie - Finsko.
Neděle 29. října:
10.30 Finsko - Egypt.
15.30 ČR - Belgie.

Nominace ČR na turnaj v Hodoníně:
Brankáři:
Martin Galia (FA Göppingen/Něm.), Petr Štochl (Füchse Berlín/Něm.), Miloš Slabý (HBW Balingen-Weilstetten/Něm.)
Křídla: Jan Filip (HSG Nordhorn/Něm.), Tomáš Heinz, Jan Sobol (oba HCB Karviná), Karel Nocar (Chambéry Savoie/Fr.), pivoti: David Juříček (Montpellier/Fr.), Martin Hrubý (Melsungen/Něm.)
Spojky: Petr Házl (Melsungen/Něm.), Pavel Horák (Ahlener SG/Něm.), Jiří Hynek (Minden/Něm.), Filip Jícha (TBV Lemgo/Něm.), Daniel Kubeš (HSG Nordhorn/Něm.), Alois Mráz, Jakub Szymanski (oba TuS N-Lübbecke/Něm.), Tomáš Řezníček (RK Gorenje Velenje/Slovin.), Jiří Vítek (Istres Handball/Fr.).

,