Házenkáři se vrhají do přípravy na finále

  • 1
Karviná, Frýdek-Místek - Kdo bude lepší tentokrát? V posledních čtyřech letech se opakuje už potřetí finálový souboj o házenkářský titul mezi Baníkem Karviná a HC Frýdek-Místek. V roce 2002 zvítězili ve vzájemném souboji Karvinští, o rok později si soupeři role vyměnili. A letos? „Karviná dostala toho nejtěžšího možného soupeře. Umíme na ni zahrát,“ nadhodil trenér Frýdku-Místku Martin Lipták.

Jeho protějšek z Karviné Jiří Kekrt reagoval: „Na soupeře neříkám nic. Až finálové klání ukáže, jak kdo na tom je.“ Karvinští házenkáři se už nyní na trénincích připravují na hru FrýdkuMístku.

„Jak zná Martin Lipták naši hru, tak my známe tu jejich,“ usmál se Jiří Kekrt. „Jen doufám, že potvrdíme naši výkonnost.

V semifinále jsme hráli dobře, ale vím, že umíme zahrát ještě lépe.“ Zatímco Karvinské čekají před finále ještě dva přípravné zápasy s Kopřivnicí a Kostelcem, FrýdeckoMístečtí už budou jen trénovat.

„Přípraváky jsou teď už jen o zranění. Máme odehráno dost, navíc náš kádr není tak široký,“ podotkl vedoucí frýdecko-místeckého mužstva Zdeněk Vlk.

Frýdek-Místek začne na finále trénovat dnes. „Kluci měli po semifinále dva dny volno, trenér odjel domů do Košic. Nový cyklus začne v úterý,“ podotkl Vlk.

Finále házenkářů

V Karviné: 7. května (17.30), 8. května (10.30) a případně 22. května (10.30)
Ve Frýdku-Místku: 14. května (17) a případně 15. května (17)