Lukáš Král (v modrém) z Plzně útočí přes Martina Ryšavého z Brna.

Lukáš Král (v modrém) z Plzně útočí přes Martina Ryšavého z Brna. | foto: Daniel Beran, MAFRA

Házenkáři Plzně rozprášili také Brno. A v pátek doma vyzvou Duklu

  • 0
Nejlepší obrana, po Lovosicích nejproduktivnější útok, statistiky měřené počtem vstřelených a inkasovaných branek. Házenkáři Talentu M.A.T. Plzeň nabrali dech, poslední tři kola proti Třeboni, Přerovu a Brnu soupeře pokaždé "rozválcovali" a v závěru základní části extraligy touží oživit naděje na zisk medaile.

"Dali jsme se zdravotně i psychicky dohromady. Na hráčích vidím, že mají chuť a chtějí se ještě poprat o úspěch. A potěšilo mě, že jsme vždy dokázali hrát naplno po celých 60 minut, což se odrazilo i na skóre," pochvaluje si plzeňský trenér Vladimír Haber.

Po sobotním vítězství nad Brnem 34:19 si tým definitivně pojistil účast v elitní šestce. "To je důležité. Hrát poslední tři kola s tím, že ještě můžeme klesnout dolů, by nebylo příjemné," míní kouč.

Přesto jsou příští zápasy se silným triem Dukla, Zubří, Karviná pro jeho tým klíčové. Do nadstavbové části se totiž šestici nejlepších týmů započítají pouze výsledky a body ze vzájemných utkání v základní části. A z tohoto úhlu je na tom Talent zatím špatně, počítá se pouze jedna výhra s Lovosicemi.

Přitom před sezonou plánovala ambiciózní Plzeň útok na jednu z medailí. "Proto potřebujeme v příštích kolech nabrat nějaké body. Pokud se to podaří, vrátíme se do boje alespoň o bronz," plánuje Haber.

Právě série s Duklou, Zubřím a Karvinou na podzim podlomila Talentu kolena. Všechny tři duely prohrál, všechny tři navíc o jedinou branku. Teď touží po odplatě.
"Ale ty zápasy hráčům nebudu připomínat, všichni dobře vědí, co bylo. To už je pryč, minulost. Amy se chceme dívat dopředu."

Už v pátek Plzeň v hale na Slovanech přivítá tradičního rivala, pražskou Duklu. "Víme, že ji nesmíme pustit do rychlých protiútoků. Pokud půjdou do postavené obrany, uhlídáme je," tvrdí Haber.

Do zápasu s Brnem už měl k dispozici gólmanskou jedničku Motlíka, který se zotavil po operaci kolena. "Odchytal jeden poločas, sám si to přál. Zdravotně je v pořádku."

Plzeň věří, že v pátek od 18 hodin ji proti Dukle požene za výhrou zaplněná hala. "Mám jedinou obavu. Aby teď hráčům nenarostlo sebevědomí příliš. Proti příštím soupeřům si nebudeme moci dovolit takové věci jako v posledních týdnech. Ale věřím, že všichni do toho dají maximum a zvládneme to," říká Haber.