Házenkáři Plzně čekají na první body

Plzeň - Dvě porážky, žádný bod a skóre 41:66. Házenkářům plzeňské Lokomotivy vstup do extraligy nevyšel. Po domácí porážce s Duklou podlehli uplynulý víkend i v Zubří. "Věděli jsme, že začátek nebude snadný, los nám nepřál. Tahle sezona bude těžší než předchozí," mínil trenér Lokomotivy Milan Zeus.

Loni Plzeň vstoupila do extraligy v roli nováčka. Na premiérové vítězství čekala čtyři kola, soutěž ovšem s přehledem uhájila. Stejný cíl má i letos.

"Je pravda, že nováčkovská euforie vyprchala a soupeři už nás lépe znají. Přesto jsem přesvědčen, že úkol splníme,“ mínil Zeus.

V Zubří jeho tým uvadl v závěrečné čtvrthodině, kdy soupeř navýšil skóre až na hrozivý rozdíl patnácti gólů. "Odpadli jsme fyzicky, ale i tak byl náš výkon o hodně lepší než proti Dukle. Tu jsme přitom chtěli pořádně potrápit, ale oni se na nás dobře připravili,“ konstatoval Filip Tureček, spojka Lokomotivy.

Klub získal Korandu

Na Moravě už plzeňský kouč využil Zdeňka Korandu. Křídlo, které klub získal na hostování z pražské Dukly.

"Zdeněk je odchovanec Plzně, levák a dostane tu určitě víc prostoru než v Dukle. Umí dát gól, rozšířili jsme díky němu náš poměrně úzký kádr. Jen potřebuje trochu času aby dohnal dlouhou zápasovou pauzu,“ řekl Zeus.

Těžký los nekončí, v sobotu od 16 hodin Lokomotiva přivítá Jičín, lídra extraligové tabulky. "Doma s nimi hrajeme vyrovnané duely, snad tomu tak bude i tentokrát. Po dvou porážkách by nás mohli trochu podcenit,“ uvažoval Tureček.

Sám laboruje s kolenem, ale do utkání by měl být připraven. Znovu se však zranila další spojka Uhlář (rameno), třísla trápí Kotlabu a v pořádku není ani P. Tureček. "K dispozici už však bude Houdek, který v Zubří chyběl,“ sdělil Zeus.