Házenkáři Legaty Hustopeče mezi elitou končí.

Házenkáři Legaty Hustopeče mezi elitou končí. | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Házenkáři Legaty Hustopeče už extraligu hrát nebudou

  • 1
Sice za sebou letos mají nejúspěšnější sezonu v extralize, ale příště v ní házenkáři Legaty Hustopeče pokračovat nebudou. Přihlášku podali dokonce jen do druhé ligy, tedy třetí nejvyšší soutěže.

Letos chtěli svěřenci Martina Schobera do play-off, které jim jen těsně uniklo, a skončili devátí. Mohli se snažit zase v další sezoně, ale místo toho budou jezdit jen za soupeři z jižní Moravy.

"Tenhle krok nebyla ani otázka financí, ani úrovně. Je to vnitřní záležitost klubu," říká šéf klubu Jiří Funk. "Máme nějakou mládež, která hraje druhou ligu dorostu, a ti kluci už by měli začít hrát za muže, ale na extraligu nemají.

A já chci hrát s vlastními odchovanci, a ne tady mít hráče odjinud. Nechci hráče jen kupovat a prodávat," vysvětlil svoji filozofii Funk. Hustopeče se tak vrací do soutěže, kterou hrály naposledy v sezoně 2004/2005.

Nejvyšší domácí soutěž tak opět začne s lichým počtem účastníků. Už koncem května oznámili zástupci Bystřice úmysl hrát z ekonomických důvodů jen první ligu. Extraligu definitivně opouští také slovenský zástupce Tatran Prešov, který vyhrál základní část.

Nováčkem v nejvyšší soutěži bude Dvůr Králové. Ten sice v baráži proti Frýdku-Místku neuspěl, díky odstoupení Bystřice se ale mezi elitou objeví.