Třeboň (červená) - Jičín

Třeboň (červená) - Jičín - Jičínský Bareš(ve žlutém) se snaží o střelu před bránícími hráči Třeboně. | foto: Ondřej Littera

Házenkáři Jičína se protrápili k těsné výhře

Vítězství = stoprocentní spokojenost? V házenkářském Jičíně ani malou náhodou! Přestože Východočeši v úvodním kole extraligy vyhráli 25:22 v Bystřici, trenér Petr Babák neměl pro svůj tým moc pochvalných slov.

"S určitými fázemi jsem byl spokojen, ale dvě třetiny zápasu nebyly podle mých představ," mračil se jičínský kouč. "Nemám rád sebeuspokojení, nedůraz v obraně a neochotu jít do osobních soubojů. To vše jsme předvedli."

Domácí tým, v němž zářil brankář Baránek, přišel o naději na dobrý výsledek v polovině úvodní části. Z vedení 5:4 najednou prohrával 5:9 a ze šoku už se nevzpamatoval. Hráči Bystřice byli nedůrazní v obraně a bezradní v útoku. A když si vypracovali nějakou šanci, promarnili ji.

"Po dobrém začátku jsme odpadli," litoval domácí trenér Oldřich Zámorský.
Bystřice v poločase ztrácela šest branek, po přestávce se přece jen zvedla. Dvakrát se dotáhla na čtyři branky a měla obrovskou šanci přiblížit se. Jenže zkušenější hosté už si vítězství pohlídali.

"Naštěstí nás podržel brankář Večerka, hlavně při nebezpečných brejcích," našel alespoň jednu pozitivní zprávu zápasu Babák.

"V rozhodujících chvílích jsme nedokázali soupeře dorazit, proto nás trápil až do konce," popsal kouč Jičína. "Soupeř si koledoval, abychom ho nachytali, jenže jsme doplatili na nevyužité šance," litoval Zámorský.

,
Témata: extraliga mužů