Házenkáři Frýdku-Místku krach zažehnali

Frýdek-Místek - Mistrovský titul házenkářům peníze z nebe nezajistí. O tom by mohli vyprávět v Karviné. A stejnou zkušenost už má za sebou i čerstvý šampion z Frýdku-Místku. Ještě nedávno byl mistrovský tým Frýdku-Místku bez manažera, bez trenéra a bez devíti hráčů, kterým skončily smlouvy. V pondělí se klub dostal z nejhoršího. Trenér Rastislav Trtík podepsal smlouvu na další rok, stejně tak hráči Kejval, Krahulík, Straka a Lukeš.

"Konečně jsme se dohodli na finančním plánu pro příští sezonu," říká prezident klubu Augustin Čiščoň, který je padesátiprocentním vlastníkem týmu. Druhou půlku má Sportovní klub policie.

"SKP trval na radikálním zmenšení rozpočtu, dokonce chvíli hrozil, že se klub úplně rozpadne. Tomu jsme se naštěstí nakonec vyhnuli."

Klub zatím opustili tři hráči, bratři Adamčíkovi a Václav Toman. Trenér Trtík už nepočítá ani s kanonýrem Danielem Valem, který si hledá angažmá v zahraničí. Bez smlouvy už tak zůstává pouze Martin Kovář a Michal Dostalík.

"Kovář je na testech ve Švýcarsku, nevím, jak se rozhodne," řekl Čiščoň.

Rozpočet klubu bude v příští sezoně skromnější. I proto Frýdek-Místek rezignoval na Ligu mistrů. Přestože v ní má být český mistr poprvé v historii nasazený přímo do základní skupiny.

"Je nám to líto, byla to velmi lákavá šance, ale museli jsme se ohlížet na peníze a také na to, kde bychom Ligu mistrů vlastně hráli," říká Čiščoň. "V říjnu by se ještě dalo hrát ve Víceúčelové hale, ale pak už tam je hokej. A jezdit do Karviné nebo někam jinam, to by asi nebylo ideální."

Trenér Rastislav Trtík je ze ztráty Ligy mistrů zklamaný, ale bere situaci realisticky. "Mohlo to dopadnout i hůř," řekl. "A co to znamená pro mě? Místo sedmnácti hráčů jich budu mít jen třináct a do toho už počítám i dvě posily, které bychom rádi získali místo Vala. Jen doufám, že se problémy neprohloubí a nebudeme je v půlce sezony řešit znovu."