Martin Potiška (vlevo) z Přerova brání Martina Stržínka ze Zubří

Martin Potiška (vlevo) z Přerova brání Martina Stržínka ze Zubří | foto: Petr Janeček, MAFRA

Házenkáře Zubří nezastrašil ani pes. Přerov doma s favoritem padl

  • 0
Sympatický výkon podali házenkáři Přerova proti favorizovanému Zubří ve 2. kole extraligy. S posledním finalistou soutěže prohráli 24:28, přesto se až do konce utkání snažili držet se zkušenějším soupeřem krok.

"Když to srovnám s minulým zápasem, který jsme s nimi prohráli o sedmnáct branek, bylo to úplně jiné utkání," uvedl přerovský kouč Richard Buček.

"Na body tým sice nedosáhl, ale s výkonem jsem byl spokojený," dodal. Domácí měli raketový vstup do zápasu a získali vedení 3:1. Od 10. minuty už ale tahal za delší konec soupeř, kterého v náporu nezastavilo ani krátké přerušení zápasu kvůli vběhnutí psa na hrací plochu.

"Byla to spíše taková úsměvná chvilka," podotkl Buček. "Pejsek byl na hřišti docela zmatený a hnal se za míčem. O jeho angažování určitě
uvažovat nebudeme," smál se přerovský trenér. Jeho svěřenci bojovali a ještě osm minut před poločasem prohrávali pouze o dva góly.

Robert Plšek (vpravo) z Přerova střílí přes Tomáše Bechného ze Zubří

Robert Plšek (vpravo) z Přerova střílí přes Tomáše Bechného ze Zubří

Do přestávky ale Zubří získalo vedení 17:12 a ve 43. minutě dokonce hosté vedli 23:14. "Bylo to nepříjemné. Kluci přesto zabojovali a svoji ztrátu alespoň stáhli. To je příslib do dalšího pokračování soutěže," ocenil nasazení házenkářů Buček.

V přerovském dresu se střelecky nejvíce dařilo Tomáši Perničkovi, autoru deseti branek. "Jeho góly výsledek korigovaly," pochválil hráče trenér Přerova. Úspěšnější byl druhý regionální zástupce v extralize. Cement Hranice si připsal první vítězství v sezoně, když po nerozhodné první půli vyhrál na palubovce Frýdku-Místku nakonec 31:25.