Plzeňský kouč Martin Šetlík přípravné duely s francouzským soupeřem vítá.

Plzeňský kouč Martin Šetlík přípravné duely s francouzským soupeřem vítá. | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Házenkáře Plzně vyzve v přípravě tým z druhé francouzské ligy

  • 0
Mulhouse Handball, tým, který v uplynulé sezoně bojoval postup do nejvyšší francouzské soutěže, je dalším soupeřem házenkářů Talentu M.A.T. Plzeň v přípravě na novou sezonu. Utkají se hned dvakrát. V sobotu od 18 hodin v hale 31. ZŠ na Lochotíně, v pondělí ve stejném čase v hale Slavie VŠ na Borech.

"Mulhouse je v Česku na soustředění a rychle jsme se domluvili na dvou utkáních. Patří do špičky druhé nejvyšší francouzské soutěže, v minulé sezoně se dostali až do play-off o postup mezi elitu. Na jejich domácí zápasy chodí až sedm tisíc fanoušků," přiblížil soupeře trenér Martin Šetlík.

V Mulhouse působil na konci svého zahraničního angažmá i gólman Talentu Radek Motlík. V kádru jsou momentálně kromě Francouzů i dva hráči ze Srbska.

Plzeň v úvodní přípravě zdolala Aue, tým z druhé bundesligy. Teď ji čeká konfrontace s francouzským herním stylem. „V trénincích už vedle kondice začíná převažovat nácvik herních činností, pilování obranné i útočné fáze. Ale právě takové zápasy odhalí, jaké ještě máme nedostatky a na čem zapracovat,“ uvažoval kouč Talentu.

Na marodku kromě gólmana Misaře, který se zotavuje ze zranění zad, přibyl Kavka. Spojka, která Plzeň posílila z Přerova, má od úterka výron v kotníku. "Milana Škvařila pak trápí vykloubený malíček na pravé noze. Ale nejsou to naštěstí vážná zranění. Na mezinárodní turnaj v Novém Veselí, kam odjíždíme v pátek 16. srpna, bych měl rád k dispozici kompletní tým," řekl Šetlík.