ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Házenkáři Frýdku-Místku nepustili Karvinou do čela tabulky

  • 0
Házenkáři Frýdku-Místku zaskočili Karvinou a zápas šestého extraligového kola vyhráli doma 28:22. Baník se mohl v neúplné tabulce, poznamenané řadou odkladů v kalendáři kvůli karanténě po koronavirové nákaze, posunout na první příčku. Zůstal však za Kopřivnicí, Frýdek-Místek je nově pátý.

Před dvěma dny frýdecký tým hodně potrápil dalšího favorita na titul Plzeň, kde prohrál po přestřelce 33:35. Dnes už body získal. „Kluci to odmakali. Ve druhém poločase jsem byl sám překvapený, jak super bráníme. V Plzni nám obrana nefungovala, dostali jsme hodně gólů, ale dnes to kluci úplně změnili,“ uvedl kouč Daniel Valo pro Českou televizi.

Jeho protějšek Michal Brůna byl zklamaný, zvlášť z řady technických chyb. „Před dvěma dny zahrajete skoro skvělý výkon (proti Lovosicím) a pak s ne tak úplně super soupeřem totálně propadnete. Věřím, že zvládneme zápas s Brnem a znovu se nastartujeme,“ uvedl Brůna.

V dohrávce 4. kola vybojoval Jičín nejtěsnější výhru v Novém Veselí 25:24 a polepšil si na třetí příčku.

Strabag extraliga házenkářů

4. kolo:

Nové Veselí - Jičín 24:25 (14:10)
Nejvíce branek: Ptáčník 6, Kocich 4/1, Dodica, Bassomben a Melichar po 3 - Thorovský 6, Kastner 5/1, Šulc, Dolejší a Miľko po 4.

6. kolo: Frýdek-Místek - Karviná 28:22 (15:12)
Nejvíce branek: Sklenák 7, Chudoba, Bureš a Gřešek po 4 - Skalický a Nedoma po 4, Patzel 4/1.

,