Radost fanoušků Plzně

Radost fanoušků Plzně | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

I dánský soupeř házenkářů Plzně v Poháru EHF v lize padl

  • 0
Stejně jako házenkářům Talentu M. A. T. Plzeň, kteří v úterní předehrávce 11. kola extraligy podlehli doma Zubří, nevyšla generálka před nedělním duelem 3. předkola Poháru EHF ani jejich dánskému soupeři. Tým Bjerringbro-Silkeborg prohrál doma s Tvis Holstebro, a dokonce i výsledek byl stejný jako v Plzni – 25:28.

Dnes večer už Dánové přiletí do Prahy, v Plzni budou nocovat v hotelu na Roudné a na zítra mají připravenou jednu tréninkovou jednotku. „Žádné speciální požadavky dánská výprava neměla. Zaslala pouze požadované jídelní menu. Do Plzně s nimi nedorazí ani žádní fanoušci,“ uvedla mluvčí plzeňského klubu Zuzana Strýcová.

Českého mistra ale na hřišti čeká pořádná „šichta“. Silkeborg je po dvanácti zápasech v tabulce nejvyšší domácí soutěže na druhé příčce, na vedoucí Skjern ztrácí jediný bod. Do Plzně míří i dánské reprezentační spojky Mads Christiansen a Nikolaj Q. Nielsen, před dvěma lety se Bjerringbro-Silkeborg dostal až do osmifinále Ligy mistrů.

Úvodní duel Poháru EHF se hraje v městské hale v neděli od 10.30 hodin, ještě dnes si můžete vstupenky zajistit v předprodeji v prodejně železářství M. A. T. (Lochotínská ul.) a ve vrátnici haly na Slovanech.