Momentka z extraligového utkání házenkářů Zubří - Karviná.

Momentka z extraligového utkání házenkářů Zubří - Karviná. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Extrémní nasazení a skvělý závěr. Zubří udrželo neporazitelnost

  • 0
Deset minut před koncem prohrávali o šest gólů a střelecká mizérie jim nedávala naději na úspěšný výsledek. Zuberští házenkáři přesto udrželi neporazitelnost.

V souboji dvou nejlepších týmů soutěže doma díky úžasné bojovnosti remizovali s Duklou Praha 22:22 a v tabulce zůstávají druzí za svým soupeřem jen vinou horšího skóre. Oba týmy šestkrát vyhrály a dvakrát remizovaly.

"Dělba bodů je zasloužená," uznal trenér Gumáren Zubří Jiří Mika. Vedle bojovnosti pomohla domácím k obratu změna obranného stylu. Vysunutá defenziva Duklu zaskočila, nedokázala se proti ní prosadit. Zubří toho využilo a konečně vyráželo do brejků, které zakončovalo.

"Extrémní nasazení všech našich hráčů vytvořilo na Duklu takový tlak, že soupeř neskóroval nebo udělal technickou chybu," popsal Mika.

"Chyběla nám trocha trpělivosti. V některých situacích jsme měli se střelou počkat," zareagoval trenér Dukly Pavel Pauza.

Dvě minuty před koncem šlo Zubří dokonce do vedení. Přestože brankář Malina vzápětí vyrazil Mrázovu sedmičku, těsný náskok neudrželo. Hosté totiž získali míč zpět a pokračovali v útoku. V něm donutili faulovat Pernicu, který dostal dvě minuty. Po chvíli navíc uviděl červenou kartu Dědek a Dukla zahrávala další sedmičku. Krupa, jenž v týmu mistra hostuje ze Zubří, ji sedmnáct vteřin před koncem proměnil.

"Až příště někdo odejde na hostování, asi dáme do smlouvy klauzuli, že proti nám nebude moci nastoupit," žertoval Mika.

Zubří bodovalo i přesto, že v zakončení se padesát minut trápilo. Proti brankáři Petržalovi, který zářil stejně jako domácí Malina, se nedovedli prosadit ani z vyložených šancí.

"Někteří hráči pod tíhou zodpovědnosti hráli v křeči," vysvětlil Mika. "Nastoupili s přílišným pocitem zodpovědnosti a takové utkání se takhle hrát nedá. Jakmile to z nich spadlo, odvedli to, na co mají."

Domácím hráčům dělal největší problémy pivotman Kamil Piskač. Účastník mistrovství světa i Evropy skóroval třikrát a k tomu vybojoval několik sedmiček. Získal je vždy v klíčových chvílích.

"Dokonale využil své zkušenosti," ocenil jej Mika. "Na druhou stranu jsme ubránili střelbu z dálky, takže to vyšlo nastejno."