Lovosický házenkář Jiří Motl slaví.

Lovosický házenkář Jiří Motl slaví. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Vyprodaný postup. I proti Plzni je šance, zní z Lovosic

  • 0
Házenkáři Lovosic si vysloužili poslední místo v semifinále extraligy. V sobotním, rozhodujícím zápase čtvrtfinále uhájili domácí prostředí, Karvinou sešrotovali 35:24 a sérii vyhráli 3:2 na zápasy. „Teď už budeme sezonu hodnotit jako úspěšnou,“ ulevilo se lovosickému řediteli Vojtěchu Srbovi.

Před natřískanou halou, kterou vyprodalo 1 026 diváků, lovosičtí vítězové Českého poháru poprvé vedli o dva góly až ve 22. minutě zásluhou kanonýra Motla, který zvyšoval i na poločasových 17:13. „Fanoušci nás hnali a nedovolili nám ani na chvilku polevit,“ užíval si David Bičiště, domácí spojka.

Po přestávce hostující snahu o zvrat hatil reprezentační brankář Adamík, výbornými zákroky držel karvinské střelce v šachu a pomáhal jimi k úspěšným trhákům Lovců. Finiš? Ovace vestoje!

„Karviné docházely už v 15. minutě síly, protože jsme se snažili hrát ve velkém tempu,“ podotkl lovosický trenér Milan Berka. „V celé sérii jsme měli o trošku víc vůle, rozhodla i šířka našeho kádru, protože kvalita je srovnatelná.“

Lovosice se v boji o finále utkají s mistrovskou Plzní, vítězem základní části, začínají v pátek a v sobotu venku. „S agresivní obranou, jakou jsme dnes předvedli proti Karviné, máme i proti obhájci šanci,“ nebojí se Bičiště.
Druhou dvojici tvoří Zubří s Duklou Praha.