Dušan Poloz

Dušan Poloz | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Asistent Poloz opouští české házenkářky, povede reprezentaci Slovenska

  • 2
Reprezentaci českých házenkářek vyměnil za slovenskou. Tu však úspěšný kouč Dušan Poloz povede jako hlavní trenér, zatímco u českého týmu byl asistentem Jana Bašného. Zároveň zůstane i na lavičce mosteckých mistryň.

"Ty tři roky u ženské reprezentace České republiky byly nádherné a nesmírně obohacující, a to jak po sportovní stránce, tak s ohledem na pozitivní atmosféru uvnitř týmu. Z tohoto pohledu to nebylo snadné rozhodování, na druhou stranu to beru jako další krok v kariéře," uvedl Poloz na svazovém webu.

Poloz tak musí oželet prosincové mistrovství světa v Srbsku, kam se slovenské reprezentantky na rozdíl od českého výběru neprobojovaly. U týmu nahradil dvojici Peter Sabadka, Lenka Černá.

Bašného asistentův odchod nepotěšil. "Na klubové úrovni Dušan dlouhodobě ukazuje své schopnosti v pozici hlavního kouče a šanci uspět má i na Slovensku. Je to sice i ocenění naší společné práce v národním týmu, ale radost z jeho odchodu mít nemohu," prohlásil hlavní kouč českých házenkářek.

Krátce před začátkem sezony tak Bašný musí najít náhradu. Uvažuje přitom i o možnosti, že by asistentů bylo víc. "Nevím, jestli se podaří najít adekvátní náhradu v podobě jednoho trenéra, který by byl odborně fundovaný, měl stejnou vizi společné práce, totožný pohled na náš sport a ještě navíc, možná především, měl časové možnosti přijmout na sebe v téhle našlapané sezóně úlohu člena našeho týmu," vysvětlil Bašný.

,