Dukla: loni baráž, letos finále

Frýdek-Místek - Házenkáři Dukly, kteří se loni zachránili až v baráži, letos hrají finále. Mají blízko nejen k titulu mistra ligy, ale i k místu v Lize mistrů. Protivníkem jim bude Frýdek-Místek. "Soupeř je favoritem, ale podle mě si do finále víc přál Karvinou," říká pražský trenér Vladimír Haber. "S námi má letos horší bilanci, bude z nás mít respekt. Jen se trochu bojím, aby se hráči neuspokojili už tím, že postoupili do finále." V dlouhodobé části se Frýdek-Místek utkal s Duklou čtyřikrát. Doma dvakrát remizoval, v Praze ji jednou porazil a jednou prohrál.

Frýdecko-místecký trenér Rastislav Trtík roli favorita přijímá. "Vyhráli jsme základní část, získali jsme o deset bodů víc než Dukla, jediní jsme nastříleli více než osm set branek," vypočítává.

"Nebudeme se schovávat za fráze. Musíme a chceme titul konečně vyhrát." Frýdek-Místek je ve finále popáté za sebou, na zlato však stále čeká.

Pražané v semifinále vyřadili Karvinou. Skvěle bránili, hecovali se, výborně chytal Jan Štochl. "Budeme dodržovat stejnou taktiku: spoléhat se na obranu a utíkat do brejků," říká Vladimír Haber. "Frýdek má ale zkušenější hráče. To hraje v play-off velkou roli. A navíc jim výborně chytá Musil."

Finálová série začíná v neděli prvním zápasem ve Frýdku-Místku ve 14.15 hodin (přímý přenos ČT 2). Hraje se na tři vítězné zápasy.

Kromě finále začne také v neděli od 10.30 hodin v Karviné boj o bronz mezi domácími a Allriskem Praha. Ten si na medaili věří. Třetí byl loni, teď to chce zopakovat. "Troufáme si na bronz," říká bojovně trenér Pavel Pauza.