Michal Tonar z Plzně uniká, brání ho Michal Havlíček z Litovle.

Michal Tonar z Plzně uniká, brání ho Michal Havlíček z Litovle. | foto: Petr Eret, MAFRA

Chceme rozhodnout už v Lovosicích, přejí si plzeňští házenkáři

  • 0
Jediná výhra schází házenkářům Plzně k tomu, aby se počtvrté v řadě prodrali do finále extraligy. Před týdnem doma dvakrát porazili Lovosice (34:26, 29:23), v sobotu od 17 hodin pokračuje série na severu Čech a úřadující mistři už touží rozhodnout o postupu.

„Ale poslední krok bývá nejtěžší a víme, že nás tam nečeká nic lehkého. Bude vyprodáno, super atmosféra, lidi je poženou,“ varuje Michal Tonar, dirigent plzeňské hry.

Nicméně dvě přesvědčivé domácí výhry dávají týmu důvod k sebevědomí. Lovosice se navíc v sérii už musí obejít bez jedné z opor, střední spojka Bouček se zranil hned v prvním utkání v Plzni po souboji s Milanem Škvařilem.

„Vyběhl proti mně a trochu mě přidržel. Já se kolem něj obtočil, a když jsem dokončil rotaci, tak mi to v noze prdlo. Ucítil jsem bolest, jako by mi tam někdo vrazil injekci,“ litoval Jiří Bouček na stránkách házenkářského svazu.

Je jasné, že i bez něj budou chtít domácí Lovci sérii za každou cenu protáhnout. Pokud se jim to povede, hraje se zítra v Lovosicích čtvrtý duel (17). Případný pátý zápas by se hrál ve středu v Plzni.

„Věřím, že když předvedeme stejný výkon jako v těch dvou domácích utkáních, bude to dobré,“ míní Tonar. Nicméně odmítá, že by byl soupeř Plzně už zlomený. „Je to play-off a je úplně jedno, jestli vyhrajete o deset nebo o jediný gól. Jsme rádi, že tam jedeme za stavu 2:0, ale nad tím nesmíme přemýšlet, je třeba hrát zase s čistou hlavou. U videa jsme si ukázali nějaké chyby a musíme hrát zase hodně agresivně a pořád v tempu.“

Ani Talent není kompletní, dlouhodobě mu schází kapitán Vinkelhöfer. Naopak Lovosičtí čekají, zda do boje půjde zraněný lídr defenzivy Landa. „Očekávám od nich ještě větší nasazení. Už druhý zápas u nás byl hodně vyhecovaný, o to víc budou Lovosičtí doma nabuzení,“ uvědomuje si plzeňský trenér Martin Šetlík. „To k tomu patří, jde o finále. A když jsou ty zákroky zepředu a fér, problém v tom není,“ doplnil Tonar.