Cheb chce postoupit v tabulce

Cheb - Takový zápas házenkářky interligové Lokomotivy Cheb už dlouho nehrály - snad po roce mají před utkáním jistotu, že pokud svého soupeře porazí v přímém souboji, dostanou se před něho v tabulce. Předposlední Cheb s pěti body na kontě v sobotu od 17 hodin hostí Kunovice, které dosud získaly o dva body víc. Mají ale horší skóre a v jejich neprospěch by v případě chebské výhry hovořila i vzájemná bilance. Cheb totiž na podzim v Kunovicích remizoval 25:25.

"Chtěli bychom Kunovice přeskočit, to je naše motivace. Na utkání se těšíme a v každém případě chceme vyhrát," stanovuje jasný cíl chebský kouč Josef Heřmánek. Sestava Lokomotivy nehlásí kromě dlouhodobě zraněných Aleny Humlové a Kláry Nožičkové žádné komplikace, všechny zbývající hráčky jsou zdravotně v pořádku.

"Nastoupíme stejně jako v předchozích zápasech, v brance s Petrou Proškovou, která si vedla výborně," prozradil Heřmánek složení týmu. Kunovický kádr kvůli odchodu na mateřskou dovolenou v únoru opustila reprezentantka Lenka Romanová, vítězka tuzemské ankety Hráčka roku 2002, a kouč Heřmánek připouští, že by to mohlo být na výkonu Kunovic znát. Zároveň ale varovně vztyčuje prst.

"Nahradit takovou házenkářku je určitě problém, ale pozor - v sestavě soupeře jsou i jiné kvalitní hráčky. Pokud jde o jména, kunovický kádr není špatný," varuje Heřmánek před možným podceněním. Informace o soupeři sháněl kouč Chebu na internetu, naopak marně hledal videokazetu s nahrávkou úvodního vzájemného střetnutí. "Pokud ji neobjevím, podíváme se v klubovně na jiný duel."

Při neúčasti Romanové se v Kunovicích nenašela adekvátní náhrada, která by na sebe vzala odpovědnost za střelbu. "Můžeme těžit jen z dobré obranné činnosti. Něco se musí ještě vymyslet v útoku," přeje si trenér René Kumpán.