Český házenkář Milan Kotrč se pokouší překonat polského brankáře Adama

Český házenkář Milan Kotrč se pokouší překonat polského brankáře Adama Malchera. | foto: ČTK

Čeští házenkáři zahájili Vánoční pohár těsnou porážkou s Polskem

  • 0
Nešťastně vstoupili do Vánočního turnaje čeští házenkáři. Na tradičním klání čtyř zemí, které letos hostí Slovensko, reprezentace bez mnoha opor podlehla Polsku 32:33, ač v prvním poločase jednoznačně dominovala. V dalším utkání podlehl domácí výběr Maďarsku 25:29.

Český tým postrádá na turnaji většinu zahraničních opor v čele s Filipem Jíchou. Úvod zápasu s Polskem mu však i tak vyšel velmi dobře, po 13 minutách vedl 7:1 a šestigólové vedení držel i v poločase.

Jenže pak Poláci udělali změnu v brance a gólman Sokolowski předváděl proti českým střelcům skvělé zákroky. Navíc česká obrana přestala fungovat a Poláci snížili manko. Ještě dvě minuty před koncem byl stav nerozhodný 30:30 a v závěru dokázali skóre otočit.

"Družstvo podalo dobrý výkon a uhráli jsme solidní výsledek. Jen škoda dobře rozehraného utkání, které mohlo skončit vítězstvím. Poláci totiž také přijeli s mladým kádrem bez hlavních opor," citoval asistenta trenéra Martina Liptáka Jiřího Miku web Českého svazu házené.

"V prvním poločase dobře chytal Petržala a to nám umožnilo vytvořit si šesti- až sedmibrankový náskok. Výborné byly v našem podání přechody do rychlých útoků. Ve druhém poločase jsme neproměnili vyložené příležitosti, naopak soupeř začal dávat branky z rychlých útoků. Nám se nedařilo v obranné fázi," dodal Mika.

Druhý zápas na turnaji, který je součástí přípravy na lednové mistrovství Evropy, sehrají čeští házenkáři ve středu v Trnavě proti Maďarsku. Ve čtvrtek pak vyzvou domácí Slovensko.

Vánoční pohár házenkářů na Slovensku

Česká republika - Polsko 32:33 (17:11)
Sestava a branky ČR:
Krupa, Malina, Petržala - Číp 6, Hrstka 6, Šindelář 1, Landa, Kotrč 1, Šik 2, Sobol 2, Horák, Mráz, Petrovský 3, Bečvář 5, Krupa 3, Hubáček, Piskač 3.
Nejvíce branek Polska:  Syprzak 7, Swiatek 6, Gumiński 4, Slick 4, Dacko 4. Rozhodčí: Dvorský, Sivák. Sedmimetrové hody: 2/2 - 3/2. Vyloučení: 8:6.

Další utkání: Slovensko - Maďarsko 25:29 (13:16).

,