Hráčky DHC Slavia Praha, mistra České republiky ze sezony 2009/10

Hráčky DHC Slavia Praha, mistra České republiky ze sezony 2009/10 | foto: DHC Slavia Praha

Česko-slovenská Interliga házenkářek startuje. Poprvé se čtrnácti týmy

  • 0
(Před)premiéru má česko-slovenská Interliga házenkářek už za sebou. Na prahu nového školního roku se ve středu začalo zostra. Michalovce porazily Bánovce nad Bebravou 40:36. Osmičky českých týmů se ale soutěž týká až od soboty. Opravdu osmičky? Je to tak. Poprvé do soutěže vstupuje takto vysoký počet českých účastníků.

Změnu podoby Interligy přivítaly hlavně v Jindřichově Hradci. Tamní tým v baráži nestačil na mosteckého vítěze první ligy. A také v Sokolu Poruba, druhému týmu první české ligy, který je druhým nováčkem.

V slovenské šestici se do soutěže vracejí Bánovce nad Bebravou, opustil ji bratislavský Inter.

V roli obhájců míří do ligy ženy ze Slavie Praha. Nebývalý úspěch českých klubů v soutěži loni navíc podtrhly druhé Veselí nad Moravou a třetí Olomouc. Na Slovensku se nejvíce dařilo ŠKP Bratislava.

program základní části interligy žen

Slávistky svoji loňskou (a nečekanou) dominanci česko-slovenské házené podtrhly v play-off a získaly český titul. A protože se kádr Pražanek vlastně nezměnil, cíle mohou být znovu vysoké.

"Chtěli bychom zvítězit v Českém poháru, dostat se do finále českého play-off a v celkové tabulce Interligy skončit do druhého místa," zaznělo před sezonou z pražského Edenu.

Nebudou to mít ale slávistky vůbec snadné. Kromě loňských medailistek u Veselí a Olomouce si na ně totiž brousí zuby i třetí z Moravanů - HC Zlín.

Tým trenéra Dušana Poloze posílila z Veselí reprezentantka Helena Štěrbová a tým absolvoval sérii přípravných duelů v ráji ženské házené - Norsku. Vyplatí se tyto kroky?

Interliga se hraje tradičním způsobem každý s každým doma - venku. Na programu je tedy celkem 26. kol. Po nich bude znám šampion soutěže.

Do českého play-off následně postoupí čtyři nejlepší týmy. O jediném sestupujícím rozhodne šestikolová minisoutěži mezi pátým až osmým českým týmem tabulky Interligy.