České házenkářky před šampionátem

České házenkářky před šampionátem | foto: Alex Wipf

České házenkářky se pokusí o senzaci. Na ME je čeká souboj s Norskem

  • 1
Výhrou nad Ukrajinou příjemně překvapily, teď na české házenkářky čeká soupeř, který je ještě o kategorii výš. V dalším duelu mistrovství Evropy na svěřenkyně trenéra Jana Bašného vyrukují olympijské vítězky a historicky nejlepší tým kontinentálního mistrovství Norky.

Český celek bude s napětím sledovat také druhý duel skupiny A mezi Srbskem a Ukrajinou. Pokud domácí výběr zvítězí, Bašného tým se výrazně přiblíží vytouženému postupu do další fáze, kam projdou z každé skupiny tři nejlepší. Ukrajinky by v případě druhé porážky totiž musely na závěr porazit norské suverénky.

"Výhrou nad Ukrajinou jsme udělali první krok na cestě k vytouženému cíli, kterým je postup. Teď bychom potřebovali, aby Srbky porazily Ukrajinu," prohlásil Bašný, jehož tým startuje na vrcholné akci poprvé po osmi letech.

A už po prvním zápase skupiny má blízko k tomu, aby vylepšil předposlední patnácté místo z ME 2004 v Maďarsku.

Český celek by si s předstihem zajistil postup i za předpokladu, že by dokázal bodovat proti Norkám. Olympijské vítězky z Londýna jsou obrovskými favoritkami, Bašný se ale předem rozhodně nevzdává.

"Je jasné, že Norsko nemůžeme porážet pokaždé. Přesto si myslím, že do zápasu určitě nepůjdeme s tím, že prohrajeme. Půjdeme do něj jako do každého jiného s cílem hrát na výhru," uvedl Bašný.

Český tým stále nemůže počítat se zraněnou Hanou Kutlvašrovou, místo ní na soupisku dopsal Dominiku Seluckou. Zápas začne ve 20:15 a ČT Sport bude vysílat přímý přenos bezprostředně po skončení utkání Evropské ligy mezi Plzní a Atlétikem Madrid.

,