Pavla Škavronková

Pavla Škavronková. | foto: Luděk Peřina, MF DNES

Brankářka se vrací domů

Olomouc - Poprvé na olomoucké palubovce se proti svým bývalým spoluhráčkám postaví v ligovém utkání házenkářka Pavla Škavronková. Brankářka, která s hanáckým družstvem slavila dva mistrovské tituly, se po návratu z angažmá ve Slovinsku upsala Tatranu Bohunice. Právě brněnský tým se v Olomouci představí zítra od 14.30 hodin v rámci 14. interligového kola.

"Olomouc je pro mě srdeční záležitost," přiznává šestadvacetiletá reprezentantka. "Teď ale hraju za Bohunice, takže ohledy musí jít stranou. Chci vyhrávat vždy a všude, takže i teď v Olomouci."

Škavronková v soutěžním utkání nastoupila proti svému mateřskému oddílu už jednou. Ve třetím kole interligy vyhrály Olomoučanky na hřišti Bohunic 27:17.

"Mně osobně se chytalo dobře. Měla jsem úspěšnost nad padesát procent, přesto jsme prohrály o deset gólů. Házená je zkrátka kolektivní hra," krčí rameny brankářka.

A zítra to její nový tým nebude mít na Hané také jednoduché.

"Máme strašně moc zranění. Prakticky v každém utkání někdo odstoupí ze zdravotních důvodů. Momentálně nás trénuje asi sedm. Přesto jedeme zabojovat. Vždyť před měsícem jsme ve vzájemném tréninkovém duelu uhrály remízu. Mistrovský zápas je ale něco jiného než příprava."

Zítřejší moravské klání hodně napoví o šancích obou družstev na účast v národním play-off. V tabulce osmá Olomouc má na jedenácté Bohunice náskok tří bodů. Důležitost zápasu si uvědomuje i olomoucký trenér Lubomír Krejčíř.


"Výsledek definitivně rozhodne o tom, jestli budeme hrát v horních nebo dolních patrech tabulky." Ze Škavronkové v soupeřově brance Krejčíř strach nemá. "V našem prvním vzájemném utkání podala skvělý výkon, ale přesto jsme jasně vyhráli. Ani ona není neprůstřelná.

Herní kvalita by v tomto duelu měla být na naší straně, důležitá ale bude psychika. Nás může svazovat význam zápasu, naopak hráčky Bohunic už několikrát prokázaly, že mají velké srdíčko."