Akce Plamínková klapla na jedničku

  • 1
Poreč - (Od zvláštního zpravodaje iDNES) - Přání trenéra českých házenkářek Lubomíra Krejčíře mít v týmu co nejrychleji slávistickou spojku Pavlu Plamínkovou bylo vyslyšeno. Náhradnice za zraněnou Alenu Poláškovou se už zapojila v Poreči do středečního ranního tréninku před zápasem s Koreou. Za sebou měla náročný noční přesun.

Po půl deváté večer vyrazilo z Poreče auto s předsedou Českého svazu házené Jaroslavem Chvalným, svazovým trenérem Jiřím Tkadlecem a zraněnou Alenou Poláškovou. Na cestu z Prahy se pak jen o pár desítek minut později vydal vůz s Plamínkovou, řízený jejím otcem.

"Potkali jsme se na půli cesty mezi Vídní a Grazem, u Hardbergu. Vyměnili jsme si děvčata, otočili se a pokračovali zpět," popisoval Jaroslav Chvalný akci, za níž by se nemusela stydět žádná z věhlasných logistických firem.

"V Brně si pak Poláškovou přebral pan Dobeš z Olomouce a v době, kdy jsme byli zpátky v Poreči, byla už Alena a její pošramocený křížový vaz v péči českých lékařů."

Aktéři nevšedního přesunu za sebou mají náročnou noc a dozajista i spánkový deficit. "Pět hodin jsme jeli tam, pět a půl zpátky. Do Poreče jsme dorazili chvíli před začátkem tréninku," potvrzuje svazový šéf.

Pavla Plamínková byla z nečekaného večerního telefonátu zaskočena. "Vrátila jsem se z tréninku na Slavii, ve zprávách zrovna sledovala, jak dopadly holky v zápase s Urguayí a najednou telefon z Chorvatska: přijeď. Byl to docela šok, něco podobného se mi ještě nestalo."

Nastalo rychlé balení a vzhůru do Poreče. "Musela jsem se ještě stavit na Slavii pro věci na zápasy a okolo čtvrt na deset jsme s tátou vyrazili. Až cestou jsem zavolala trenérovi Slavie, aby mě ve středu nečekal na tréninku."

Svůj první trénink v Poreči absolvovala se spánkovým deficitem. "Po cestě se mi toho naspat moc nepovedlo, možná tak dvě hodinky."

Zda se zapojí už do odpoledního duelu s Korejkami slávistická střelkyně netuší. "Nevím, ale myslím, že se dnes na hřišti objevím jen v případě nějakých výraznějších komplikací."