Tiger Woods hraje na Chevron World Challenge jako v době, kdy vládl golfu.

Tiger Woods hraje na Chevron World Challenge jako v době, kdy vládl golfu. | foto: AP

Že by starý dobrý Tiger Woods? Na svém turnaji soupeře válcuje

  • 9
Znovuzrození Tigera Woodse, tak o výkonu fenomenálního golfisty hovoří nejen bývalý kapitán rydercupového týmu Paul Azinger. Nad Woodsovým zlepšením kroutí hlavami i jeho soupeři, které pozval na svůj turnaj.

Na závěr letošní sezony je na Chevron World Challenge k vidění něco, co celý rok nebylo možno. Tiger Woods zahrál tři výborná kola po sobě, předvádí řadu skvělých úderů, celou dobu vede turnaj a do finále půjde s náskokem čtyř ran na Graema McDowella, jenž jako jediný z osmnáctičlenného startovního pole má aspoň malou šanci turnaj vyhrát.

To by ale Woods musel zažít naprosto hrozné finálové kolo, naopak McDowell předvést skvělé. Momentálně světová dvojka a golfový fenomén patrně začíná sklízet ovoce spolupráce s trenérem švihu Seanem Foleym a má blízko k tomu, aby svou nejhorší sezonu v kariéře zakončil vítězstvím.

Tiger Woods, Chevron World Challenge, 3. kolo

Tigeru Woodsovi se dařilo z týčka i při hře do greenu.

Ostatní hráči v Sherwood Country Clubu jen obdivně sledují, jakého zlepšení Woods dosáhl. Vypovídá o tom i situace na závěrečné jamce. Woods stojí přes 150 metrů od jamky a osmičkou železem pošle nejlepší ránu dne, která skonči hned vedle praporku. Luke Donald při pohledu na velkou obrazovku prohodí: "Zdá se, že už narazil na svoji formu."

Podobně hovořil i McDowell, který s Woodsem šel ve flightu před měsícem na HSBC Champions. Tohle byl jiný Woods, okomentoval Američanův sobotní výkon. " Je skvělé hrát vedle nejlepšího hráče všech dob," smekl McDowell Woodsovi poklonu.

Graeme McDowell a Tiger Woods, Chevron World Challenge, 3. kolo

Graeme McDowell měl k výkonu Tigera Woodse jen slova chvály. Ve finále vyrazí na hřiště opět spolu.

Samotný Woods je ze své hry nadšený podobně jako jeho fanoušci. "Už se nemůžu dočkat zítřka. A to díky tomu, jaký golf předvádím," řekl spokojený Woods.

V zisku trofeje na turnaji, který sám pořádá, mu může zabránil leda McDowell. Třetí Paul Casey na něj totiž ztrácí prakticky nedostižných osm ran.

Chevron World Challenge - po 3. kole

1. Tiger Woods (USA) 65-66-68 (-17)
2. Graeme McDowell (Sev. Irsko) 66-69-68 (-13)
3. Paul Casey (Anglie) 73-65-69 (-9)
4. Hunter Mahan (USA) 72-67-70, Sean O'Hair (USA) 72-67-70, Luke Donald (Anglie) 70-66-73, Rory McIlroy (Anglie) 66-70-73 (-7)
8. Ian Poulter (Anglie) 72-67-71, Nick Watney (USA) 72-67-71 (-6)