Woodsovi se nelíbí diskriminace žen

New York - ejlepší golfista světa Tiger Woods možná vynechá příští Masters, neboť pořadatelský golfový klub v Augustě nepřijímá za členy ženy. Naznačil to ve svém editorialu list New York Times. Podle něho "turnaj bez Woodse bude jasným varováním, že diskriminace není pro golfový obchod dobrá". Zástupci golfového klubu z Augusty se k tomu odmítli vyjádřit. V dřívějších rozhovorech ale předseda klubu Hootie Johnson trval na tom, že žádná žena se do dubnového Masters členkou v žádném případě nestane.

List New York Times naznačil, že pokud "Augusta chce drze diskriminovat ženy, ostatní si patriarchální model nemusejí nechat líbit". Ozývat se mohou osvícenější členové golfových klubů, televize CBS Sports, která Masters vysílá, nebo hráči, jako právě Woods.

Podle článku už o zrušení členství v klubu uvažují někteří prominentní členové jako Sandord I. Weill, výkonný ředitel Citigroup, či Kenneth Chenault, předseda American Express. Podle nich mají ženy na členství právo.

Woods, jenž se tento týden účastní turnaje v Japonsku, se k případu nemohl vyjádřit. V minulosti se nechal slyšet, že ženy by v Augustě neměly chybět, uznával však, že klub má právo stanovit si pravidla podle svého. Také CBS popřela, že by dubnové Masters  odmítla vysílat.