Matt Bettencourt, překvapení turnaje v Muirfield Village.

Matt Bettencourt, překvapení turnaje v Muirfield Village. | foto: ČTK

Woods chystá v posledním kole v Dublinu honičku na ostatní

  • 0
Nováček PGA Tour Matt Bettencourt zahrál stejně jako světová jednička Tiger Woods. Prvně jmenovaného vyneslo 68 ran ve třetím kole Memorial Tournament do čela průběžného pořadí, je tam společně s americkým krajanem Markem Wilsonem, mají devět ran pod par. Ostře sledovaný nejlepší golfista světa za nimi zaostává o čtyř údery. Německý reprezentant s českými kořeny Alex Čejka drží dělenou jednadvacátou pozici.

Woods sice začal v sobotu bogeym, ale pak nasadil k velké stíhací jízdě, jejímž zlatým hřebem byl eagle na pětiparové jedenáctce. Zadrhl se až na jamce číslo 17, kde si připsal druhé bogey. "Ten třípat byl opravdu velkou chybou. Vždyť to bylo sotva pět metrů," zpytoval svědomí muž, jenž pak už svou bilanci nevylepšil. "Jsem ale zpátky v turnaji," dodal si kuráže do závěrečného kola.

Bettencourt je zatím překvapením turnaje v Muirfield Village s dotací šest milionů dolarů. A mohl se ve vedení osamostatnit, kdyby nezkazil poslední jamku. Po drivu na kraj vodní překážky se nedostal druhou ranou na green a zahrál čtvrté bogey v kole. "O tom to je," krčil rameny nad svou bilancí typu "up and down" s osmi jamkami zakončenými na biride. "Jsem se svým výkonem spokojen, je to výzva," dodal čtyřiatřicetiletý hráč k faktu, že dnes vykročí na hřiště v ohijském Dublinu v posledním flightu.

Jeho souputník Wilson je důkazem, jak snadno se v golfu vše otočí tím či oním směrem. Začal totiž bilancí tří bogey, ale na čtvrté jamce předvedl skvělé železo-čtyřku a excelentní pat. "Pak už jsem se cítil mnohem lépe a vrátil jsem se ke své hře," ulevil si vystudovaný matematik, jenž je o necelý rok starší než Bettencourt, ale mezi profesionály se pohybuje o pět let déle a dva turnaje American PGA už vyhrál, mimo jiné letošní Mayacoba Classic v mexickém El Camaleonu.

Wilson s Bettencourtem, stejně jako několik dalších hráčů v popředí startovního pole dobře vědí, že v neděli budou bojovat jak sami s hřištěm, tak s vědomím, jaké odhodlání dá do hry Woods. "Musím prostě hrát dobře. Základem je dobrý start. Musím se v něm zlepšit a uvidím, kam mě to vynese," předsevzal si Američan, že navzdory ztrátě uspořádá honičku za prvním místem.