Rolandu Thatcherovi zajistí hrací kartu de facto jen vítězství.

Rolandu Thatcherovi zajistí hrací kartu de facto jen vítězství. | foto: AP

Vítězství u Mickey Mouse potřebuje jako sůl. A má k němu opět o kousek blíž

  • 0
Závěrečný turnaj PGA Tour v obřím zábavním světě Walta Disneyho má před sebou už jen finálové kolo. Po neděli budou zodpovězeny dvě otázky - kdo si zajistil účast v příští sezoně PGA Tour a kdo si odnese milionový šek pro vítěze Kodak Challenge.

Celou sezonu si vás nikdo ani nevšimne, s turnajem se loučíte vesměs už v pátek, ale pak zazáříte na jednom turnaji a máte jistou účast i v další sezoně. Roland

Od tohoto popisu dělí Rolanda Thatchera ve Walt Disney World Resortu jediné kolo. Není to poprvé, co paběrkuje mezi PGA Tour a nižší Nationwide Tour.

Tento týden odjel do Orlanda na poslední turnaj sezony Children´s Miracle Network Classic s tím, že potrénuje na obávanou kvalifikační školu. Má však velkou možnost se jí vyhnout, mít co se týče účasti na PGA Tour v příští roce klid a k tomu ještě balík peněz v podobě šeku na 850 tisíc dolarů.

Chris Stroud, Disney Classic, 3. kolo

Chris Stroud nedokázal naplno využít chyby Thatchera ze závěru kola.

Thatcher půjde do finálového kola se slušným náskokem čtyř ran. A to se třiatřicetiletému Američanovi bude před spaním honit hlavou, jaký náskok mohl mít, kdyby nezahrál na posledních dvou jamkách double bogey a bogey. Těšit ho může to, že Chris Stroud místo aby rozdíl stáhl na dvě rány, taky na osmnáctce zaváhal a rozdíl je tedy čtyři údery.

V Orlandu mají hráči poslední možnost zajistit si hrací kartu, kterou obdrží prvních 125 hráčů finančního žebříčku. Další pětadvacítka bude mít omezenou účast na PGA Tour. Seznam šťastlivců se ale mění každou chvíli a jinak tomu nebude i ve finálovém kole.

O milion dolarů hrají tři hráči

V Orlandu se hraje ještě o jeden tučný šek na milion dolarů - pro vítěze tzv. Kodak Challenge. V průběhu celé sezony se na turnaji vybere jedna jamka, a výsledky se celý rok sčítají. O vítězství budou v neděli bojovat Troy Merritt, Aaron Baddeley a Rickie Fowler, který mají stejné skóre.

Narozdíl od svých konkurentů se Merritt bude zajímat i o umístění v turnaji. Za současného stavu totiž klesl na 123. místo finančního žebříčku a v neděli musí zahrát solidní kolo, pokud chce mít jistou hrací kartu.