Martin Kaymer se díky Birdie na poslední jamce dostal před finálovým kolem na první místo

Martin Kaymer se díky Birdie na poslední jamce dostal před finálovým kolem na první místo | foto: AP

V Abú Zabí se do popředí derou velká jména. Před finále vede Kaymer

  • 0
Martin Kaymer, Ian Poulter a Rory McIlroy zahráli ve třetím kole Abu Dhabi Golf Championship shodně pět ran pod par hřiště. Díky tomu se Kaymer před finálovým dnem dostal do čela turnaje, oba ostrované na něj z druhého místa ztrácí pouhou ránu.

Do finálového dne Abu Dhabi půjde z prvního místa Martin Kaymer. Němec, který byl loni dlouho na čele finančního žebříčku a sesadilo ho až zranění při exhibičním závodě motokár, vede se skóre -15 o jednu ránu před dalšími dvěma velkými jmény - Angličanem Ianem Poulterem a Rorym McIlroyem ze Severního Irska.

Kaymer se do čela dostal díky první devítce, na které zahrál pět birdie. Poté přišlo jeho jediné bogey třetího dne a dlouho se o vedení dělil se dvěma výše uvedenými hráči z Britských ostrovů. Na čtyřparové osmnáctce však zahrál další birdie a svým konkurentům uskočil o jednu ránu.

Rory McIlroy, Abu Dhabi Golf Championship

(Rory McIlroy odpaluje před velkým reklamním plakátem, který je u sedmé jamky)

Na čtvrtém místě je se skóre -13 Švéd Peter Hanson, o ránu horší jsou španělský ranař Alvaro Quiros, nováček roku Chris Wood z Anglie a Ir Shane Lowry.

Polepšili si i další známí hráči z americké tour Anthony Kim (z 40. na 20. místo), Camilo Villegas (z 28. na 20.) Geoff Ogilvy (z 49. na 25.).

Naopak se nezadařilo Sergiu Garcíovi. Ten nastoupil i přes problémy se zápěstí a dosud se držel na druhém místě. Do finálového kola ale vyrazí ze 14. příčky se ztrátou šesti ran na Kaymera.

Nick Kulacz, Abu Dhabi Golf Championship

(Po polovině turnaje první Nick Kulacz klesl na osmé místo)

Klesl o vedoucí muž po druhém kole Nick Kulacz. Ten v sobotu zahrál jednu ránu nad par a klesl na osmou příčku a skóre -11.

Loňský vítěz European Tour Lee Westwood skončil po dvou kolech, protože neprošel cutem.