Americký golfista Tiger Woods ve třetm kole Tour Championship v Atlantě

Americký golfista Tiger Woods ve třetm kole Tour Championship v Atlantě | foto: AP

Tigere, co jsi snídal? žasla hvězda NBA. Jako by se Woods vrátil v čase

  • 5
Po 54 jamkách vede golfový turnaj. Ten pocit Tiger Woods nezažil dlouhých pět let. Mezitím zápolil s vlastním tělem i myslí, přepral závislost na medikamentech. Opakovaně se vracel na greeny, měnil hole i švih. Americká legenda má před nedělním finále Tour Championship k dobru tři rány na Roryho McIlroye a Justina Rose.

Do tygřích kostýmů navlečení fanoušci prožívali v sobotu čirou euforii. 

Zblízka přihlíželi, jak jejich favorit na obtížném hřišti East Lake v Atlantě dominuje. V bílé kšiltovce, modrém triku a šedých kalhotách proměňuje jeden putt za druhým a do skórkarty mu přibývají birdie. 

Na prvních sedmi jamkách Woods skóroval šestkrát! „Ať jsi měl k snídani cokoliv, chci to taky. Tvůj výkon je prostě neskutečný,“vzkázal mu přes twitter  slavný basketbalista a náruživý golfista Steph Curry.

Tiger zářil, odskočil všem až na pět úderů a zcela zastiňoval s ním v páru hrající světovou jedničku Rose. „Přepadla mě nostalgie,“ přiznal při pohledu na Woodsovu show Paul Casey, jeden ze soupeřů.

Basketbalista Stephen Curry žasne nad výkonem Tigera Woodse:

22.září 2018 v 21:58, příspěvek archivován: 23.září 2018 v 16:49

.@TigerWoods I want whatever you had for breakfast this morning! This is insane

Takhle že hraje věčný lazar, jehož ještě nedávno kdekdo odepisoval? 

Vždyť dvaačtyřicetiletý Američan připomínal své „staré dobré já“. Nekompromisního vládce golfového světa, který i nejprestižnější turnaje vyhrával s dvojciferným náskokem.

Podívejte se na sestřih z Woodsova třetího kola na Tour Champiship:

Tiger sice poté zvolnil, ve zbytku třetího kola Tour Championship si připsal už jen jedno birdie a dvakrát se musel smířit s bogey, nicméně s celkovým skóre -12 vede. A věří, že tentokrát se už 80. výhry na PGA Tour dočká. 

Pokud by v neděli, kdy tradičně oblékne rudé triko a hřiště bude obcházet v páru s McIlroyem, svůj náskok prohospodařil a nechal si z náruče vyrvat trofej, bylo by to teprve potřetí v historii, kdy promrhá vedení po 54 odehraných jamkách. 

Tiger Woods ve třetím kole turnaje Tour Championship.
Tiger Woods ve třetím kole turnaje Tour Championship.
Tiger Woods ve třetím kole turnaje Tour Championship.
Tiger Woods ve třetím kole turnaje Tour Championship.

V dalších 42 případech si na PGA Tour situaci pohlídal. „A i nyní se cítím komfortně. Svalová paměť si časy, kdy jsem byl v takových pozicích, pamatuje. I když je to hodně dlouho, “ tvrdí Woods. 

„Jsou to jednoduché počty. Když budu hrát čistě, ostatní budou muset předvést opravdu skvělý výkon, aby mě porazili. Nemusím hrát riskantně, což je velká pomoc,“ dodává.

Víra v Tigera

zase bude vítězit, myslí si soupeři

Tiger Woods jásá po eaglu na osmnácté jamce v prvním kole turnaje Tour...

Rád by ukončil svůj půst. Nezvítězil od roku 2013, kdy triumfoval na WGC-Bridgestone Invitational. Teď je tuze blízko.

Od svého lednového návratu lépe nehrál. Nahrává mu zmíněná statistika z minulosti, má spoustu zkušeností. „Ale také je to jen člověk,“ upozorňuje Rose.

Je jasné, co má na mysli. Tiger letos v pozdních fázích turnajů opakovaně osudově zaváhal. Nikdy ale nevycházel do finálové „rundy“ jako lídr. Ten pocit zažívá po pěti letech a stejně dlouho čeká na vytoužený vavřín.

Povede se mu ukončit obě čekání na jediném místě? To, jak chutná vítězství z East Lake, už z dřívějška zná. Jen od něj 16. září uplynulo jedenáct let.