PROČ ON? Tiger Woods byl navzdory nevýrazné formě vybrán do amerického týmu pro Presidents Cup.

PROČ ON? Tiger Woods byl navzdory nevýrazné formě vybrán do amerického týmu pro Presidents Cup. | foto: AP

Tak tomu nerozumím, zuří golfista. Proč má Woods pořád nějaké výhody?

  • 10
Nemá formu, trápí se, je spousta jiných, kteří by do týmu měli patřit. Tak proč zrovna Tiger Woods? diví se Geoff Ogilvy výběru členů amerického družstva pro golfový Presidents Cup. "Vážně nevím, proč by měl mít takové výhody," říká Ogilvy.

Ogilvy se ohradil proti výběru bývalé světové jedničky, která dostala přednost před Keeganem Bradleym. "Je to překvapivé," nechal se slyšet Australan. Bradley přitom nedávno vyhrál turnaj z US PGA Championship.

Čtrnáctinásobný vítěz majorů Woods si podle australského hráče užívá zvláštního přístupu, i když je teď mimo formu. "Nedá se říct, že volba Tigera Woodse je špatná volba. Ale ten způsob, jakým ho vybrali," poznamenal australský kritik v deníku The Guardian.

Geoff Ogilvy, Tour Championship, 1. kolo

Ogilvy, klíčový člen mezinárodního družstva pro soutěž, která se hraje každé dva roky a jejíž další ročník se uskuteční za měsíc v Royal Melbourne klubu, byl zaražen tím, že americký kapitán Fred Couples už týdny před výběrem Woodse ujišťoval, že ho ve výběru neopomine.

"Nesouhlasím s tím, aby takovou dobu před volbou naznačili těm, kteří o soutěž usilují, že nemají šanci," protestoval Ogilvy. "Keegan je jedním z nich. Vyhrál turnaje, jeden z nich byl major. Když tohle všechno zvládnete v jednom roce a pak vás nevyberou... Jsem naštvaný i za něj."

Bradley může v Royal Melbourne nakonec přece jen nastoupit, další z členů amerického týmu Steve Stricker má totiž posunutou ploténku v krční páteři a jeho start je zatím ohrožen.


Témata: Tiger Woods