Sörenstamovou duel s Rieggerem nezajímá

Wilmington - Nejlepší světová golfistka Annika Sörenstamová nepřijme výzvu Johna Rieggera k vzájemnému utkání o milion dolarů. Americký hráč okruhu PGA Tour vybídl švédskou hvězdu, která před dvěma týdny startovala coby první žena po 58 letech na mužském turnaji ve Fort Worthu, k souboji pohlaví; tučnou finanční prémii by prý poskytl neznámý mecenáš z Las Vegas.

"Zdálo se mi to docela legrační," řekla Sörenstamová, která se o neobvyklé nabídce dozvěděla ještě ve čtvrtek v noci od svého agenta a v pátek si podrobnosti přečetla v novinách. "Mně to ale nezajímá," dodala golfistka, které ve Fort Worthu o čtyři údery unikl postup do druhé poloviny soutěže.

Suverénka ženského okruhu PGA poté prohlásila, že kdyby měla šanci odehrát 30 turnajů mezi muži, byla by schopna dostat se do první stovky finančního žebříčku. Právě tato slova popíchla Rieggera, devětatřicetiletého hráče, jehož nejlepším výsledkem na turnaji PGA je osmé místo, a dal golfistce vybrat místo i čas vzájemného střetnutí.

Sörenstamová se ale nyní brání, že to nemyslela jako podcenění mužů. "Nechtěla jsem se nikoho z nich dotknout. Všechny je respektuji. Byl to zkrátka jen můj názor," řekla. "Start ve Forth Worthu byl největší životní výzvou a tak to chci nechat," zdůraznila, že účast na mužském turnaji byla jen jednorázovou záležitostí. Žádné zápasy jeden na jednoho prý hrát nechce. Ani za milion dolarů.