Golfisté mezinárodního týmu Louis Oosthuizen, Abraham Ancer, Adam Scott a Marc...

Golfisté mezinárodního týmu Louis Oosthuizen, Abraham Ancer, Adam Scott a Marc Leishman slaví zisk bodu při Prezidentském poháru v Melbourne. | foto: AP

Prezidentský pohár: golfové povstání podceňovaných proti USA pokračuje

  • 0
Američtí superfavorité v boji o Prezidentský pohár dál ztrácejí, golfisté mezinárodního týmu půjdou do závěrečného dne prestižního souboje poprvé od roku 2003 s náskokem. Výběr kapitána Ernieho Else vede v Melbourne před nedělními singly nad USA 10:8 a má naději na druhý triumf v historii soutěže.

Po dopoledních fourballech dokonce Elsův tým zvýšil vedení na rozdíl čtyř bodů, Američané však odpolední foursomy vyhráli 3:1. Kapitán týmu USA Tiger Woods tentokrát do hry nezasáhl. V neděli se bude rozdělovat ještě 12 bodů a finále slibuje velké drama. 

Foursomy přitom mohly pro mezinárodní tým dopadnout ještě hůř, ale Marc Leishman s nováčkem Abrahamem Ancerem dokázali proti Justinu Thomasovi a Rickiemu Fowlerovi vymazat ztrátu pěti jamek a dovést duel k remíze.

Další polovinu bodu vybojovali An Pjong-hun a Joaquin Niemann, i když se pro ně zápas s Mattem Kucharem a Tonym Finauem rovněž dlouho nevyvíjel dobře.

Dotáhne tým s mnoha nováčky, který podle žebříčkového postavení hráčů i dosažených úspěchů neměl mít proti Američanům šanci, čtyřdenní bitvu až k senzačnímu zisku trofeje?

,