Golfové hřiště Old Course v Čeladné, jamka č. 9.

Golfové hřiště Old Course v Čeladné, jamka č. 9. | foto: Prosper Golf Resort

Představujeme hřiště pro Czech Open v Čeladné: jamka č. 9

  • 0
Čeladná se otevřela světu nejen pořadatelstvím velkého evropského turnaje, ale také obsazením místa šéfa zdejší akademie. Brett Brasier, pokračovatel bezmála osmdesátileté rodové tradice učitelů golfu, zakotvil v České republice po mnoha štacích na různých kontinentech.

Prvky britské golfové školy šířil Brasier v Austrálii, Singapuru, Thajsku a ve střední Evropě. V Thajsku založil a dlouhodobě úspěšně vedl vlastní golfovou školu a stal se osobním trenérem mnoha místních obchodníků, politiků a slavných osobností.

Také jeho prostřednictvím představuje magazín golf.idnes.cz s blížícím se termínem Czech Open (19. - 22. srpna) jednotlivé jamky mistrovského podbeskydského hřiště.

Č. 9, par 4, 332 metrů

Domácí profesionál Stanislav Matuš, jenž má hřiště Prosper Golf Resortu zažité, charakterizuje devítku takto:

"Jedná se o pravý dogleg kolem autu po pravé straně, který tvoří jezdecká trať pro koně.

Golfové hřiště Old Course v Čeladné, jamka č. 9 - nákres.

Zde musí být cílem dosáhnout míst, kde se fairway láme vpravo, protože po krátké ráně se musí hrát přes stromy a aut.

U greenu je vodní překážka, která jej chrání proti těmto ranám a ty krátké zachytí. Vlevo je navíc greenový bunker. Green je bez výraznějšího tvarování."

Anglický profesionál Brett Brasier, jenž letos začal působit v Čeladné jako head pro, k tomu doplňuje:

"Velice zajímavý čtyřpar, protože na deváté jamce žádný golfista si nechce zhoršit skóre na tak krátké jamce. Ale pozor na skryté nástrahy - bogey i double se tady dají hrát stejně snadno jako par a birdie.

Na Czech Open to bude pokaždé stejné - drive do ohbí a wedge. Na druhé straně, jakmile se mine fairway či green, nastávají krušné chvíle.

Voda vpravu přivítá všechny nervózní a krátké hráče. Zatažená rána doprava znamená pohřbít se v bunkeru, jenž dokonale prověří umění hry z písku."

Golfové hřiště Old Course v Čeladné, jamka č. 9.