Golfové hřiště Old Course v Čeladné, jamka č. 2.

Golfové hřiště Old Course v Čeladné, jamka č. 2. | foto: Prosper Golf Resort

Představujeme hřiště pro Czech Open v Čeladné: jamka č. 2

  • 0
Reliéf jamek golfového hřiště v Čeladné stoupá nebo klesá, někdy mírně, jindy dramaticky. Spolu s blízkostí kopců vytváří scenérie, na nichž se nikdo nemůže nudit, pokud má ovšem s ohledem na svou hru čas pozorovat krajinu.

Požadavek z vedení European Tour pro letošní Czech Open zněl: dosáhnout větší plochosti hřiště. Proto se začal budovat takzvaný Middle Course. Vinou špatného počasí se však ještě pro tento ročník organizátoři vrátili k loňské variantě.

Magazín golf.idnes.cz začíná s blížícím se termínem velké akce (19. - 22. srpna) představovat jednotlivé jamky mistrovského podbeskydského hřiště.

Č. 2, par 4, 395 metrů

Domácí hráč Stanislav Matuš, jenž má hřiště zažité, charakterizuje dvojku takto:

Golfové hřiště Old Course v Čeladné, jamka č. 2, nákres.

"Obtížný tee shot, jehož obtížnost dělají stromy po obou stranách, ještě ztěžují strouha a bunker na levé straně. Bunker napravo by neměl představovat pro hráče nejmenší problém a dobře umístěný drive na pravou část fairwaye umožňuje dobrý výhled na green.

Ten je - podobně jako u jedničky - opět na tři patra a zda ho hráč zasáhne, o tom rozhoduje správně zvolená hůl pro druhou ránu.

Voda napravo a bunker vlevo od greenu dělají jamku jednou z nejobtížnějších na hřišti."

Anglický profesionál Brett Brasier, jenž letos začal působit v Čeladné jako head pro, k tomu doplňuje:

"Jedna z těch, které na odpališti nahánějí strach. Máte tři možnosti - driver, trojku dřevo, nebo dvojku železo. Nebo možná cokoli jiného, co vás přivede na fairway.

Ráda příliš vpravo znamená, že se ocitnete v džungli. Po ráně příliš dlouhé si budete přát ´mulligan´, protože ten váš nový balon je navždy ztracen.

Problém zahrát par 4 na tomto doglegu pro kratší hráče je v tom, že při druhé ráně na vás číhají voda vpravo, bunker a dlouhý rough vlevo."

Golfové hřiště Old Course v Čeladné, jamka č. 2.