TRÁPENÍ. Tigeru Woodsovi druhé kolo play-off FedExCupu vůbec nevyšlo. Z

TRÁPENÍ. Tigeru Woodsovi druhé kolo play-off FedExCupu vůbec nevyšlo. Z průběžného prvního místa se propadl. | foto: Reuters

Woods druhé kolo pokazil a propadl se. V Atlantě teď vede Furyk

  • 1
Už nevede, z prvního místa se propadl na dělené dvanácté. Druhé kolo finále play-off FedExCupu totiž americkému golfistovi Tigeru Woodsovi vůbec nevyšlo. Novým lídrem průběžného pořadí je jeho krajan Jim Furyk, který se do čela vyšvihl po skvělých 64 ranách.

První hráč světa Rory McIlroy ze Severního Irska zahrál 68, na sedmém místě ztrácí na Furyka čtyři údery. Celkově by mu to stačilo na premiérový triumf ve FedExCupu a zisk bonusu ve výši deseti milionů dolarů.

Woods ve druhém kole chyboval, často byl po první ráně v problémech. Jednou hrál těžkou ránu zpoza stromu a míč se odrazil od střechy stanu ke greenu. Číslo třiasedmdesát je Woodsovo třetí nejhorší kolo v kariéře v Atlantě. "Nebylo to dobré, ale pořád mám o víkendu šanci," reagoval Woods.

DRUHÉ KOLO. Americký golfista Tiger Woods v průběhu druhého kola play-off
NEJDE TO. Tigeru Woodsovi druhé kolo play-off FedExCupu vůbec nevyšlo. Z
ZKLAMANÝ WOODS. "Nebylo to dobré," uznal Tiger Woods po druhém kole finále

NEJDE TO. Tigeru Woodsovi druhé kolo play-off FedExCupu vůbec nevyšlo. Z průběžného prvního místa se propadl.

Dvaačtyřicetiletý Furyk měl skvělých prvních deset jamek, na nichž zahrál sedmkrát birdie. Závěr sice lehce pokazil, ale šest ran pod par byl nejlepší výsledek dne a znamená průběžné vedení. "Hrál jsem, myslím, docela solidně a mám skvělou náladu," smál se Furyk, který na PGA nevyhrál turnaj už dva roky.

McIlroy předvedl na pětiparové patnáctce eagle, zahrál jamku dvě rány pod par, a přidal jedno birdie a jedno bogey. Dohromady je tři rány pod par a pořád vede průběžné pořadí FedExCupu: "Musím myslet na turnaj, na nic jiného. Koncentruju se na hru do poslední jamky, do poslední minuty a snad to vyjde."

Na druhé místě je Angličan Justin Rose o ránu zpět za Furykem. O třetí pozici se dělí vítěz Masters Bubba Watson s dalším Američanem Bo Van Peltem.

Turnaj PGA Tour Championship v Atlantě

Finále play-off FedExCupu (dotace 8 milionu dolarů, par 70)

Pořadí po 2. kole: 1. Furyk (USA) 133 (69+64), 2. Rose (Angl.) 134 (66+68), 3. Watson 135 (69+66) a Bo Van Pelt (oba USA) 135 (67+68), ...mj. 7. McIlroy (Sev. Ir.) 137 (69+68), 12. Woods (USA) 139 (66+73).

,