Tiger Woods na tiskové konferenci před US Masters 2010.

Tiger Woods na tiskové konferenci před US Masters 2010. | foto: AP

Neberu zakázané látky, ohradil se Woods

  • 6
Spojení s lékařem, obviněným z pašování látek na zvýšení výkonnosti, Tiger Woods připustil. Na pondělní tiskové konferenci před turnajem US Masters však řekl, že Tony Galea mu dodal pouze léky na zraněné koleno.

"Přišel za mnou domů," potvrdil nejlepší golfista světa, jemuž kanadského doktora doporučil jeho agent Mark Steinberg. "Nikdy mi nedal HGH nebo PED. Nikdy jsem nebral zakázané látky, v žádném případě."

Růstový hormon HGH a prostředky regulující metabolismus (PED) jsou dopingovým trendem poslední doby.

Podezření, že Woods by mohl být jedním z odběratelů, vzniklo nejen pro jeho kontakty s Galeou, ale také zásluhou jeho manželky. Elin Nordegrenová-Woodsová pod vlivem manželovy rozsáhlé sexuální aféry učinila poznámku, že zná "pravdu" o tom, co všechno Tiger užívá.

Media center US Masters 2010 v době tiskové konference Tigera Woodse.

(Media center US Masters 2010 v době tiskové konference Tigera Woodse.)

Woods potřeboval mimo jiné tišící prostředky na své koleno po operaci vazů. Podstoupil ji v roce 2008 a více než půl roku nehrál. Měl také zraněnou Achillovu šlachu. Potvrdil, že se léčil i na bázi takzvaného blood spinningu.

Krev pacienta je speciálním způsobem "zkvalitněna" plasmou, obohacenou krevními destičkami. Prohání se také zařízením, pracujícím na bázi centrifugy, a vrací se do těla sportovce.

Burza na Wall Street v době tiskové konference Tigera Woodse před US Masters 2010.

(Burza na Wall Street v době tiskové konference Tigera Woodse před US Masters 2010.)

Galea se proslavil jako propagátor těchto metod, do konfliktu se zákony USA i Kanady se dostal v souvislosti s jinými, zakázanými prostředky. Steinberg byl jako jeho blízká osoba vyšetřován, Woodse údajně v souvislosti s případem nikdo k výslechu nepovolal.

Golfista o své léčbě prozradil také to, že loni hrál se zatejpovaným kolenem a že k urychlení rekonvalescence zkusil také pobyt v přetlakové komoře.