Slavomír Lener

Slavomír Lener | foto: MF DNES

Na golfový turnaj do Telče dorazí hlavní hvězdy Lener a Panenka

  • 0
Šéftrenér hokejového svazu Slavomír Lener či fotbalový internacionál Antonín Panenka budou hlavními známými osobnostmi II. ročníku Mistrovství Jihlavy v golfu s Duklou, který bude v sobotu sehrán na hřišti v Telči.

"Opět přivítáme významné sportovce, podnikatele a politiky z řad hráčů golfu," prozradil člen přípravného výboru turnaje Jaroslav Dobrovolný, který jen doufá, že druhému ročníku bude přát počasí.

"První ročník byl nečekaně úspěšný. Sešlo se 87 hráčů a hráček, všichni turnaj za deštivého a chladného počasí dokončili," ohlíží se Dobrovolný.

Do letošního ročníku se zapojí také tři reprezentanti hokejové Dukly Jihlava, asistent trenéra A-týmu Patrik Augusta, obránce Jiří Dobrovolný a útočník Tomáš Čachotský.

Na turnaj však mohou zavítat i lidé tímto sportem zcela nepolíbení. "Je pro ně připravena akademie včetně soutěží pod vedením profesionálního trenéra," dodává Dobrovolný.

Myšlenka uspořádat golfový turnaj a spojit jej s hokejovou Duklou se zrodila v dubnu loňského roku. Díky golfistům Jiřímu Hrdličkovi a Jaroslavu Dobrovolnému byla založena tradice turnaje, který už od začátku patří mezi největší podniky v Česku. "Nejen mezi Jihlaváky je o turnaj veliký zájem," těší Dobrovolného.