Dustin Johnson promýšlí další úder během tréninkového kola před Masters 2021.

Dustin Johnson promýšlí další úder během tréninkového kola před Masters 2021. | foto: Reuters

Golfová série LIV bude podle Johnsona pokračovat i po fúzi s PGA Tour

  • 0
Golfová série LIV bude pokračovat ve svých naplánovaných turnajích v letošním a příštím roce navzdory nedávno oznámené fúzi s PGA Tour. Uvedla to bývalá světová jednička Dustin Johnson, jedna z tváří nové série financované Saúdskou Arábií.

Zástupci PGA Tour, evropské DP World Tour a LIV nečekaně oznámili začátkem června spojení, jež by mělo ukončit rozkol ve světovém golfu. Zatím není jasné, jak bude golfový kalendář na příští období vypadat, a objevily se hlasy, že série LIV po spojení skončí.

Vítěz dvou turnajů kategorie major Johnson nicméně uvedl, že by LIV měla pokračovat i v roce 2024. Řekl mu to Jásir ar-Rumajján, guvernér saúdskoarabského investičního fondu, jenž financuje LIV, a budoucí předseda nové organizace vzniklé po fúzi.

„Co vím, tak stále pracují na kompletním kalendáři pro příští rok. Zbytek tohoto roku a roku 2024 by měl být stejný jako dosud,“ řekl ESPN Johnson. „A poté už se uvidí. V příštích šesti měsících možná budeme moudřejší. Jsem hlavně rád, že se všichni spojíme a už spolu nebudeme bojovat,“ dodal vítěz 24 turnajů PGA Tour.

Monahan ze zdravotních důvodů dočasně přestal řídit PGA Tour

Série LIV vznikla loni a mnohamilionovými částkami začala lákat hráče z dosud dominantní PGA Tour, která „přeběhlíkům“ zakázala start na svých akcích. Série je kontroverzní kvůli financím ze Saúdské Arábie, jež čelí dlouhodobě kritice za porušování lidských práv a štědrými investicemi do sportu si snaží vylepšovat reputaci.

Komisionář PGA Tour Jay Monahan týden poté, co nečekanou fúzi oznámil, se ze zdravotních důvodů řízení organizace dočasně vzdal.

,