Filip Mrůzek

Filip Mrůzek | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Challenge Tour na Kunětické Hoře si zahraje třináct českých golfistů

  • 1
Třináct českých golfistů se zúčastní na Kunětické Hoře šestého ročníku turnaje Challenge Tour, druhé evropské ligy. D+D Real Czech Challenge Open s dotací 180.000 eur (4,7 milionu korun) začne ve čtvrtek.

Potvrdit formu posledních týdnů chce Filip Mrůzek, který nedávno obsadil 48. místo na European Tour v Portugalsku, což je nejlepší český výsledek na nejvyšším evropském okruhu. Hrát budou z profesionálů rovněž Jan Cafourek, Ondřej Lieser, Aleš Kořínek, Lukáš Tintěra, Daniel Suchan, Petr Gál a Petr Dědek junior.

Šanci dostane i pětice amatérů, čerstvý vítěz ze Slovinska Šimon Zach, Matyáš Zapletal, Nicolas Schellong, Jiří Zuska a Roman Kumpošt.

Loni prošel z domácích hráčů cutem po dvou ze čtyř kol pouze amatér Vítek Novák, který se letos mezi nominované nevešel, a obsadil 62. místo.

Ze zahraničních hráčů se objeví například šampion turnaje z roku 2014 Francouz Thomas Linard a pětinásobný vítěz z European Tour Michael Hoey ze Severního Irska. Tři tituly má na kontě Švéd Mikael Lundberg. V soutěži bude také nejlepší hráč letošní sezony Challenge Tour Angličan Aaron Rai.

Turnaj vyvrcholí v neděli okolo 16:00 a vítěz obdrží 28.800 eur (763.000 korun). Každý má šanci vyhrát během turnaje i automobil Škoda v hodnotě milion korun, a to v případě, že trefí tříparovou sedmnáctou jamku na jednu ránu.

,